24 Septembrie – MAI MULT DECÂT BIRUITORI (2)

0
41

– “”¦care ne poartă totdeauna cu carul Lui de biruință în Hristos” (2 Corinteni 2:14] –

Uneori trebuie să biruiești mediul familial, Nici unul dintre noi nu provine dintr-o familie perfectă. Noi toți experimentăm lucruri precum respingerea; abuzul fizic, emoțional sau verbal; sărăcia; mânia; dependența de droguri; alcoolismul; divorțul, etc. După ani de zile, încă ne mai luptăm cu lucruri precum stima de sine scăzută, eșecul în căsnicie, singurătatea, depresia, dependența, anxietatea, stăpânirea mâniei și calitatea disfuncțională de părinte. Dar faptul că ai avut un început mizerabil nu înseamnă că nu poți avea un sfârșit strălucit. Viața ta de astăzi înseamnă mai mult decât ce s-a întâmplat ieri; e ceea ce faci cu ce s-a întâmplat ieri. Să ne gândim la mediul familial al lui lefta.

El s-a născut dintr-o prostituată, a fost dat afară din casă de frații săi, i-a fost răpit dreptul de moștenitor, a fost dezamăgit de conducătorii religioși, a fost un refugiat și un rebel care a trăit într-o peșteră (Judecători 11). Dar plin de dârzenie, el a sfidat înfrângerea, a pregătit o armată formată din respinși, a scăpat Israelul de dușmani și a intrat în lista eroilor credinței’alături de Avraam, Moise și David (Evrei 11).

Cum a reușit acest lucru ? Prin credință, el a apucat oportunitatea oferită de Dumnezeu. Tu ești mai mult decât produsul mediului în care trăiești. Indiferent ce s-a întâmplat în trecut, acum ești “o făptură nouă. Cele vechi s-au dus: iată că toate lucrurile s-au făcut noi” (2 Corinteni 5:17). Trăiește-ți noua viață și renunță la cea veche! “Voi “¦ hați biruit, pentru că Cel ce este în voi, este mai mare decât cel ce este in lume (mediul tău)” (1 loan 4:4).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.