24 Septembrie – ADĂPOSTUL TĂU PE TIMP DE FURTUNĂ (1)

0
44

“Cum trece vârtejul, așa piere cel rău; dar cel neprihănit are temelii veșnice” (Proverbe 10:25)

Scenele șocante reprezentând furia naturii sunt greu de uitat. Victimele prinse în calea uraganelor, inundațiilor și cutremurelor sunt aruncate de colo-colo ca niște bețe de chibrituri. Dar cei ce sunt pregătiți pentru așa ceva scapă de la pieire. Nu există viață lipsită de furtună! Cuvintele “cum trece vârtejul” (nu dacă trece vârtejul) ne învață că toți trecem prin perioade de suferință și necaz. întrebarea este: ești pregătit?

Poți să fii. Dumnezeu te poate ocroti în vremuri de pierdere, de boală, de divorț, de șomaj, de singurătate și de depresie. Poate nu ești în stare să prevezi când vor veni furtunile vieții și nu le poți împiedica, dar te poți pregăti pentru ele și poți fi protejat făcând următoarele lucruri: stabilește-ți locul pe timp de furtună. Mijlocul furtunii nu este momentul potrivit pentru a fi confuz, căutând refugiu pentru tine și familia ta.

Trebuie să știi la Cine găsești ocrotire și unde. Biblia spune: “Numele Domnului este un turn tare; cel neprihănit fuge în el, și stă la adăpost” (Proverbe 18:10).

“Numele” Domnului vorbește despre caracterul Său, despre încrederea pe care o putem avea în El și despre credincioșia Sa. Un om fără Dumnezeu este obligat să fie propriul său Dumnezeu ““ ce gând înspăimântător! Dar cei ce-L iubesc pe Dumnezeu pot spune: “Dumnezeu este adăpostul și sprijinul nostru, un ajutor, care nu lipsește niciodată în nevoi. De aceea nu ne temem”¦ chiar dacă ar urla și ar spumega valurile mării, și s-ar ridica până acolo de să se cutremure munții” (Psalmul 46:1-3).

Un predicator irlandez avea propria interpretare cu privire la furtună. El spunea: “zidesc pe stâncă, pe Hristos ““ nicicând pe malul nisipos!”

Încrede-te în Dumnezeu; El este singurul adăpost de care vei avea nevoie vreodată pe timp de furtună.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.