24 Octombrie – SIMEON

0
51

– “Acum, slobozește în pace pe robul Tău “¦ Căci au văzut ochii mei mântuirea Ta” (Luca 2:29 ) –

Biblia spune: “În ierusalim era un om numit Simeon. Omul acesta ducea o viață sfântă, și era cu frica lui Dumnezeu. El aștepta mângîierea lui Israel “¦ El a venit în Templu, mânat de Duhui. Și, când au adus părinții înăuntru pe Pruncul Isus, ca să împlinească cu privire la El ce poruncea Legea, Simeon L-a luat în brațe, a binecuvântat pe Dumnezeu și a zis: “Acum, slobozește în pace pe robul Tău “¦ Căci au văzut ochii mei mântuirea Ta” (Luca 2:25-34).

Povestirea despre Simeon ne învață trei adevăruri importante: Primul: Indiferent de cât timp e nevoie, dacă îl cauți pe Domnul, îl vei găsi. Sau chiar mai bine, El te va găsi pe tine și ți Se va descoperi. Al doilea: Dumnezeu, nu tu, alege momentul și modul în care se va apropia de tine. Simeon nu a văzut uimitoarea lucrare a lui Hristos în timpul celor trei ani și jumătate in care Și-a arătat puterea supranaturală. El L-a văzut doar pe Pruncul născut, în brațele Măriei. Dar L-a văzut pe Dumnezeu și asta i-a fost suficient. Al treilea: Chiar dacă ducea “o viață sfântă”, Simeon și-a dat seama că este pregătit să moară numai după ce îl vede pe Domnul și-L ia în brațe.

Unii dintre noi nu doresc să moară până nu au văzut lumea. Simeon nu a dorit să moară până nu L-a văzut pe Răscumpărătorul lumii. Așadar, întrebarea la care trebuie să răspunzi este ““ L-ai întâlnit pe Domnul? Este El Mântuitorul tău personal? Numai după ce ai găsit răspunsul corect ești pregătit să mori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.