24 Iunie-ÎNVAȚĂ SĂ AȘTEPȚI

0
36

“Cei ce se încred în Domnul” (Isaia 40:31)

Cuvântul “așteptare” ne oferă imaginea a cel puțin două lucruri. Prima este cea a unui chelner ce așteaptă și servește la masa ta și care se îngrijește de nevoile tale. Cea de-a doua este atunci când faci o cerere unui judecător sau cuiva aflat la putere. Succesul tău depinde de abordarea lor în modul corespunzător și de disponibilitatea lor de a-ți îndeplini cererea. De vreme ce ei dețin puterea, trebuie să ai răbdare și să aștepți. înțelegi ideea? Problema noastră cuprinde două aspecte.

Primul, noi dorim ca Dumnezeu să ne aștepte, în loc să fie invers.

În al doilea rând noi nu vrem să așteptăm după nimic!

Mergem cu mașina spre serviciu ascultând radioul și vorbind la mobilul cu hands-free; unii dintre noi chiar se expun riscului atât pe ei cât și pe alții și trimit mesaje. Vance Havner subliniază faptul că în vestul sălbatic, dacă cineva pierdea diligenta, spunea: “Nu-i nimic, următoarea va veni peste trei sau patru săptămâni.

Astăzi nu mai vrem să așteptăm nici după o ușă rotativă”. Ceea ce face Dumnezeu în tine în timp ce aștepți este deseori mai important decât ceea ce-I ceri tu lui Dumnezeu să facă. Faptul că îl aștepți pe Dumnezeu îți aduce răsplăți pe care nimic altceva nu ți le va aduce, lată câteva dintre ele:

1) Ocrotire. “Nu te mânia pe cei răi, și nu te uita cu jind la cei ce fac răul;”¦ Domnul să-ți fie desfătarea, și El îți va da tot ce-ți dorește inima” (Psalmul 37:1-4).

2) Tărie. “Fii tare, îmbărbătează-ți inima, și nădăjduiește în Domnul!” (Psalmul 27:14).

3) Scăpare. “îmi pusesem nădejdea în Domnul”¦ M-a scos din groapa pieirii” (Psalmul 40:1-2). Așa că relaxează-te, încrede-te în Dumnezeu și El va interveni pentru tine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.