24 Iulie

0
44

” Alerg spre tinta , pentru premiul chemarii ceresti a lui Dumnezeu , în Hristos Isus . Gândul acesta dar sa ne însufleteasca pe toti , cari suntem desavârsiti ; si daca în vre-o privinta sânteti de alta parere , Dumnezeu va va lumina si în aceasta privinta ” Fil.3:14-15

Sora Mary Scullion îsi avea chilia la cel de-al doilea nivel al unei mânastiri Franciscane,care între timp s-a transformat într-un camin pentru batrâni aflati în diferite grade de suferinta.

Inspirata din exemplul Maicii Tereza, în anul 1976, ea a fost profund miscata de conditiile grele de viata ale oamenilor fara adapost din orasul ei natal, din Filadelfia. În acele momente o mare povara a început sa-i apese pe suflet . Inainte ca sa mai mearga le vre-o liturghie , a înteles ca trebuie sa se achite de responsabilitatea pe care o are fata de acesti oameni.

De aceea, a început sa-i aiba în atentie pe cei înfometati din orasul ei si din restul lumii, fiind tot mai constienta de multimea problemelor cu care acestia se confrunta.

Stia ca cineva trebuie sa le poarte de grija ; dar cum sa raspunda atâtor nevoi doar cu resursele pe care le avea ? Facând primul pas, ea a început sa se pregateasca pentru a obtine o diploma de lucrator social, apoi în timpul ei liber a început sa lucreze în mod voluntar pentru a-i ajuta pe cei fara locuinta.

Foarte repede a gasit un adapost unde a adunat mai multe femei ale strazii, numind acel grup de persoane: “Femeile sperantei “!

Dupa numai câteva luni , a întâlnit un absolvent al unei facultati de economie ce avea aceisi dorinta de a lucra pentru personele fara adapost. Acesta a întocmit un program prin care prin donatii si sjutoare umanitare sa fie împlinite nevoile acestor oameni. Misiunea începuta de cei doi a capatat o asa de mare amploare încât în numai câtiva ani, Mary si Joan Dawson au ajuns sa administreze un buget de aproape 6 milioane de dolari pe an, asigurând adapost, hrana educatie si reintegrarea în familie si societate a multor persoane, ajungând în acest fel un model si o provocare pentru multi.

Sora Mary si mai târziu colegul ei Joan Dowson , au auzit chemarea lui Dumnezeu care a stârnit în viata lor un foc launtric . Ei aveau de ales între a ““si continua viata la fel ca mai înainte , sau sa se dedice unei lucrari mult mai marete decât potentialul lor. Au decis sa se aventureze pentru a împlini lucruri mari cu Dumnezeu, prin credinta . Ce vei face tu ?


Rug. Doamne Dumnezeule ; ajuta-ma sa aud chemarea dragostei Tale si sa renunt la tot ce ma împiedica , pentru a o împlini prin credinta. Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.