24 IULIE FĂ LUCRAREA LUI DUMNEZEU DUPĂ METODA LUI

0
39

Am fost zidiți în Hristos Isus pentru faptele bune pe care le-a pregătit Dumnezeu mai dinainte” (Efeseni 2:10)

De fiecare dată când te întrebi: “Care este scopul meu pe pământul acesta?” Răspunsul Bibliei este să facem: “faptele bune pe care le-a pregătit Dumnezeu mai dinainte, ca să umblăm în ele”.

Dumnezeu te-a creat pentru un scop stabilit dinainte. Suntem niște recruți, nu niște voluntari. Tu nu poți decide care este chemarea ta. Și este o greșeală să încerci să imiți chemarea altcuiva. Îți aduci aminte de Moise? Dumnezeu îl cheamă pentru a scoate poporul Israel din Egipt, dar el încearcă să o facă după metodele lui. După ce a ucis un dușman pentru a salva viața unui aliat, el trăiește patruzeci de ani ca fugar. După ce a trăit în pustie și și-a învățat lecțiile, el se întoarce pentru a face voia lui Dumnezeu ““ pe calea lui Dumnezeu. Fiecare dintre noi, nu doar cei numiți într-o lucrare anume, suntem chemați să facem lucrarea lui Dumnezeu după metodele Lui. “Dar de unde știu care este chemarea mea?” întrebi tu.

1) Lucrează cu darurile tale spirituale. Cu toții primim daruri de la Dumnezeu care “dă fiecăruia în parte, cum voiește” (1 Corinteni 12:11). Lasă-L pe Dumnezeu să-ți arate prin cele mai adânci do­rințe ale tale și prin abilitățile tale care este cel mai potrivit loc în care poți să slujești.

2) Supune-te celor care te conduc după voia lui Dumnezeu. Pastorul tău te poate ajuta să te echipezi și te poate îndruma. Dumnezeu “a dat pe unii “¦ păstori “¦ în vederea lucrării de slujire” (Efeseni 4:11-12). Cu toții avem nevoie de ajutor; nu putem face nimic singuri.

3) Dedică-ți darurile și resursele în zidirea bisericii din care faci parte. Dumnezeu a conceput darurile și chemările “pentru zidirea trupului lui Hristos” (Efeseni 4:12).

4) Dezvoltă-ți un spirit de slujitor. “Fiecare din voi să slujească altora după darul pe care l-a primit” (1 Petru 4:10). Nu-ți cunoști darurile? Începe să slujești și Dumnezeu ți le va descoperi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.