24 DECEMBRIE – DIN CE MOTIV DĂRUIEȘTI? (NAȘTEREA DOMNULUI)

0
45

– “Să nu vă îndepliniți neprihânirea voastră “¦ ca să fiti văzuți” (Matei 6:1) –

Dumnezeu îti măsoară dărnicia în două moduri: a) Prin mijloacele tale; cât ai? b) Prin motivele tale; de ce dăruiești? “Luați seama să nu vă îndepliniți neprihânirea voastră înaintea oamenilor, ca să fiti văzuți de ei; altminteri, nu veți avea răsplată de la Tatăl vostru care este în ceruri”¦ să nu știe stânga ta ce face dreapta, pentru ca milostenia ta să fie făcută în ascuns; și Tatăl tău, care vede în ascuns, îti va răsplăti” (Matei 6:1-4). lată două povestiri care ilustrează ce a dorit Domnul Isus să spună.

Prima povestire: în 1977, un cuplu s-a hotărât să doneze trei milioane de dolari necesari pentru construirea unei noi grădini zoologice în Central Park, New York. Dar au apărut probleme, deoarece placa de 5cm înălțime prin care li se recunoștea darul nu era destul de mare. În plus, un cuplu care donase jumătate de milion de dolari pentru construirea grădinii zoologice originale cu treizeci de ani în urmă avea o placă mai mare.

S-a propus ca numele donatorilor originali să fie înlocuit cu numele noilor donatori. Când comisia parcului a refuzat, cuplul și-a retras donația. A doua povestire: Se spune că Charles Spurgeon și soția lui au vrut să-și vândă găinile, dar au refuzat să vândă și ouăle făcute de ele. Chiar și rudelor apropiate li s-a spus: “Le puteți avea dacă plătiți pentru ele”. în consecință, familia Spurgeon a fost considerată în mod eronat ca fiind lacomi. Numai după moartea doamnei Spurgeon s-a aflat adevărata poveste. Tot profitul din vânzarea ouălor s-a folosit pentru ajutorarea a două văduve bătrâne. Se pare că familia Spurgeon a fost mai preocupată de cum vede Dumnezeu dărnicia lor decât de cum o văd oamenii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.