24 Decembrie

1
55

“Mîniati-va si nu pacatuiti”. Sa n-apuna soarele peste mînia voastra, si sa nu dati prilej diavolului.” Efeseni 4: 26-27

În urma cu cîtiva ani am citit un articol în ziarul USA Today, în care se discuta despre efectele devastatoare pe care le poate avea mînia asupra oamenilor. În acest articol erau prezentate mînia si dusmania (în special în rîndul barbatilor) ca factori principali care pun în pericol sanatatea umana, prin cresterea colesterolului si a cazurilor de obezitate!

Amaraciunea nu numai ca te va tine legat de trecut, nu numai ca îti va contamina personalitatea si relatia pe care o ai cu Dumnezeu, ci îti va diminua productivitatea. Si în aceasta afirmatie sînt incluse toate domeniile în care poti pierde productivitatea: fizic, emotional si mental.

Atunci cînd îti traiesti viata cuprins de amaraciune si mînie nu poti fi productiv din niciun punct de vedere. Mintea si viata îti vor fi conduse de aceste sentimente si vei actiona gresit, luînd decizii neîntelepte.

Ceea ce este ciudat si tragic în acelasi timp este faptul ca oamenii numesc amaraciunea si mînia drept “indignare îndreptatita” sau “simt al justitiei”. Eu le voi numi altfel: PACAT.

Atunci cînd viata noastra este prezent pacatul amaraciunii sîntem distrusi în totalitate. Iar în cele din urma, daca nu o “smulgem” din inimile noastre, ajungem critici si cinici.

Te îndemn ca în aceasta clipa sa te gîndesti la viata ta si la sentimentele carora le-ai permis sa ocupe locul principal în inima ta. Priveste cu atentie în sufletul si vezi daca mînia si amaraciunea sînt prezente. Dumnezeu te poate ajuta sa scapi de toate aceste pacate ce îti rod inima.

TRAIND CU SUFLETUL PLIN DE AMARACIUNE SI MÎNIE, NU VEI PUTEA FI NICIODATA ÎNDEAJUNS DE PRODUCTIV PENTRU DOMNUL DUMNEZEU.

1 COMENTARIU

  1. azi datorita unor circumstantze am fost foarte enervat si suparat.aveam nevoie de ceva care sa ma intareasca.am cautat pe web meditatzii si asa am ajuns aici.multzumesc mult celui ce a publicat aceasta meditatie si doresc ca binecuvantarea DOMNULUI sa se reverse peste el

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.