24 August-CUM SĂ ZIDEȘTI O CĂSNICIE REUȘITĂ

0
53

“Nevestelor, fiți supuse bărbaților voștri”¦ Bărbaților, iubiți-vă nevestele” (Efeseni 5:22, 25)

Dacă îți dorești o viață de familie binecuvântată, trebuie să lucrezi în fiecare zi la căsnicia ta. Biblia ne oferă planul lui Dumnezeu pentru a o avea: “Supuneți-vă unii altora în frica lui Hristos. Nevestelor, fiți supuse bărbaților voștri ca Domnului; căci bărbatul este capul nevestei, după cum și Hristos este capul Bisericii, El, mântuitorul trupului.

Și după cum Biserica este supusă lui Hristos, tot așa și nevestele să fie supuse bărbaților lor în toate lucrurile. Bărbaților, iubiți-vă nevestele cum a iubit și Hristos Biserica și S-a dat pe Sine pentru ea, ca s-o sfințească, după ce a curățit-o prin botezul cu apă prin Cuvânt, ca să înfățișeze înaintea Lui această Biserică, slăvită, fără pată fără zbârcitură sau altceva de felul acesta, ci Sfântă și fără prihană.

Tot așa trebuie să-și iubească și bărbații nevestele, ca pe trupurile lor. Cine își iubește nevasta, se iubește pe sine însuși. Căci nimeni nu și-a urât vreodată trupul lui, ci îl hrănește, îl îngrijește cu drag, ca și Hristos Biserica; pentru că noi suntem mădulare ale trupului Lui, carne din carnea Lui și os din oasele Lui.

De aceea va lăsa omul pe tatăl său și pe mamă-sa, și se va lipi de nevastă-sa, și cei doi vor fi un singur trup”. Taina aceasta este mare-(vorbesc despre Hristos și despre Biserică). Încolo fiecare din voi să-și iubească nevasta ca pe sine; și nevasta să se teamă de bărbat” (v. 21-33).

Așa se zidește o căsnicie reușită și binecuvântată!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.