24 Aprilie -TREI OBSTACOLE

0
61

“Luați orice piedică din cale” (Isaia 57:14)

În vremurile Bibliei, maratonul nu era o alergare pe o pistă netedă, ci pe cărări pline de obstacole care îl puteau face pe alergător să se împiedice și să piardă cursa, lată trei obstacole de care trebuie să te ferești în timp ce alergi în cursa vieții tale;

1) O atitudine neiertătoare. “Dacă nu iertați, nici Tatăl vostru care este în ceruri nu vă va ierta greșelile voastre” (Marcu 11:26). Când doar pomenirea numelui cuiva declanșează resentimente, oprește-te și roagă-te: “Tată, îl iert, așa cum m-ai iertat și tu pe mine. Binecuvântarea pe care o cer pentru mine o cer într-o măsură dublă pentru el”. Când te răzbuni pe cineva, îi negi lui Dumnezeu dreptul de a arăta milă și de a rezolva situația în felul Lui. Nu te juca de-a Dumnezeu. Ai avut parte de milă ““ dă-o mai departe!

2) O relație nesănătoasă. Pavel scrie: “Tovărășiile rele strică obiceiurile bune” (1 Corinteni 15:33). Tu trebuie să-ți alegi tovarășii de călătorie. Dacă petreci timpul cu cei ce nu merită, nu ai dreptul să te plângi. Fii mai selectiv! Alege-ți prietenii dintre cei ce îți împărtășesc valorile, care înțeleg scopul dat de Dumnezeu și te întăresc.

3) O inimă nehotărâtă. Pavel scrie: “eu nu cred că l-am apucat încă; dar fac un singur lucru: uitând ce este în urma mea, și aruncându-mă spre ce este înainte, alerg spre țintă, pentru premiul chemării cerești” (Filipeni 3:13-14).

O inimă hotărâtă e rezultatul unei minți hotărâte. E ceea ce-i separă pe învingători de învinși. Dedică-ți viața unui alt lucru decât propriului interes; dedică-te unui scop care va dăinui și după ce tu nu vei mai fi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.