„Am văzut… pe uriași… față de ei parcă eram niște lăcuste” (Numeri 13:33)

Oriunde te duci, îți iei cu tine și mentalitatea. După patru sute de ani, de robie in Egipt, iudeii au fost nevoiți sa se adapteze la o viață liberă și să învețe să se descurce în situații necunoscute. Ei au funcționat cel mai bine când alții le-au spus ce să facă.

Prin urmare, când s-au apropiat de Țara Promisă, iar conducătorul lor a trimis doisprezece oameni s-o iscodească, zece s-au întors spunând: „am mai văzut în ea pe uriași, pe copiii lui Anac, care se trag din neamul uriașilor: înaintea noastră și fată de ei parcă eram niște lăcuste”. Însă două dintre iscoade, Iosua și Caleb, știau că Dumnezeu este cu ei, așa că au spus: „Haide să ne suim și să punem mâna pe țară, căci vom fi biruitori!” (v. 30).

Iosua și Caleb și-au dezvoltat abilitatea de a vedea situația din punctul de vedere al lui Dumnezeu. Acest lucru face diferența dintre izbândă și eșec – și acest secret va schimba și lumea ta. Vei învăța „să îți înnoiești puterea și să zbori ca vulturii” (Isaia 40:31) și vei vedea toate lucrurile dintr-o perspectivă mai înaltă: prin ochii lui Dumnezeu! Vei înceta sa te mai văicărești și să dai vina pe circumstanțe și te vei concentra pe Dumnezeu. Acesta este biletul tău spre Tara Promisă!

Începe să vorbești despre ceea ce dorești – nu despre ceea ce îți produce teamă (vezi Psalmul 107:2). Asta nu e psihologie de tipul mintea mai presus decât problema ci este încrederea în Cuvântul lui zice: „Pot totul în Hristos, care mă întărește” (Filipeni 4:13).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.