23 Septembrie

0
31

” Ca El este pacea noastra, care din doi a facut unul, si a surpat zidul de la mijloc care-i despartea, si in trupul lui , a înlaturat vrajmasia dintre ei, Legea poruncilor , în orânduirile ei, ca sa faca pe cei doi sa fie în El însusi un singur om nou, facând astfel pace; si a împacat pe cei doi cu Dumnezeu într-un singur trup, prin cruce,  prin care a nimicit vrajmasia.” Efeseni 2:14-16

În cartea sa având titlul “Înaltat pe cruce”, Robert Morgan a povestit o întâmplare deosebita traita de Dave Hutto, fondatorul taberei crestine pentru tineret din Alabama.

Ca un simbol al acestei tabere crestine, Dave, a înaltat pe un deal de la marginea taberei, o cruce înalta, care în fiecare seara era luminata de o multime de becuri asezate pe conturul acesteia.

Aceasta cruce ce s-a dorit a fi doar un simbol crestin pentru acea tabara, a ajuns însa în timpul anilor o mare provocare si a generat multe întâmplari neasteptate.

Într-o seara când Dave pregatea ultimile lucruri înainte de culcare, la poarta de la intrare a taberei, a oprit masina unui strain. Când a mers sa vada cine este, acel strain i-a cerut lui Dave sa-l lase sa mearga pâna la cruce. Dar de ce ai vrea sa mergi la cruce tocmai acum pe aceasta vreme ploioasa si cu vânt puternic?

Este locul în care as vrea sa-i multumesc lui Dumnezeu i-a raspuns strainul, pentru ca aceasta cruce mi-a salvat viata.

Seara trecuta, a continuat strainul, când ma întorceam acasa cu avionul meu personal s-a pornit deodata o furtuna care m-a abatut de la traseu. În acele momente am cerut ajutorul turnului de control, care sa ma directioneze spre pista de aterizare.

Pentru ca de frica nu mai puteam ca sa le dau coordonatele zborului, cei din turnul de control m-au întrebat sa dau detalii despre reperele pe care le vad la orizont.

Când m-am uitat spre sol, am vazut aceasta cruce luminata. Dupa ce le-am comunicat acest fapt celor din turnul de control, acestia mi-au dat noi coordonate de zbor dupa care am ajuns cu bine pe pista. În acest fel, crucea mi-a salvat viata!

Daca crucea de pe dealul taberei crestine din Alabama, a salvat viata unui pilot speriat de furtuna si întuneric, crucea de pe dealul Golgotei a adus salvarea întregii omeniri, pentru ca numai cei ce au ca reper crucea lui Hristos, pot gasi calea spre casa.
NUMAI CEI CE AU CA REPER CRUCEA LUI HRISTOS, POT AJUNGE CU BINE ACASA !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.