23 Octombrie

0
41

“Niște Greci dintre cei ce se suiseră să se închine la praznic,  s-au apropiat de Filip, care era din Betsaida Galileii, l-au rugat, și au zis: “Domnule, am vrea să vedem pe Isus.”Filip s-a dus și a spus lui Andrei; apoi Andrei și Filip au spus lui Isus. Drept răspuns, Isus le-a zis: “A sosit ceasul să fie proslăvit Fiul omului. Adevărat, adevărat, vă spun, că, dacă grăuntele de grâu, care a căzut pe pământ, nu moare, rămâne singur; dar dacă moare, aduce mult rod. ” Ioan 12:20-24

Într-o zi, niste greci au venit la praznic la Ierusalim. În timpul acestui pelerinaj , au auzit însa de spre un învatator care îsi facuse deja un nume printre cei din generatia Lui.Pentru ca auzisera despre El ca ar fi si înviatpe un barbat numit Lazar, acestia au dorit sa-L cunoasca personal si sa aiba o discutie împreuna cu El.

Pentru ca nu stiau cum sa procedeze, acestia s-au adresat unuia dintre ucenici, numit Filip.  Deoarece Filip este un nume grecesc, cred ca acesti plerini l-au considerat pe acest ucenic a fi persoana potrivita pentru a le facilitaîntalnirea.

Cu aceasta nazuinta în suflet, pelerinii s-au adresat lui Filip spunandu-i: “domnule, am vrea sa-L vedem pe Isus!”

Pentru ca pana în acele momente, Domnul Isus a slujit mai mult celor din Israel, Filip n-a stiut cum sa procedeze. De aceea l-a cautat pe Andrei, si împreuna au mers savorbeasca cu Domnul.

Cand L-au gasit, cei doi ucenici I-au spus, ca niste greci vor sa-L întalneasca, considerand ca Domnului îi va face o mare placere sa vorbeasca cu cei ce au parcurs o asa mare distanta pentru a-L întalni.

Raspunsul Domnului a fost însa pentru ei o mare surpriza. În loc sa mearga sa-i întalneasca pe cei care îl asteptau, Domnul le-a raspuns: “acum a sosit ceasul ca sa fie proslavit Fiul Omului!” În dorinta acelor necunoscuti și în jertfa depusa pentru a-L întalni, Domnul Isus a vazut un semn prin care El avea sa fie glorificat.

Este glorificat Hristos si prin actiunile pe care le împlinesti în aceasta zi ? Ce poate El sa spuna despre dorintele si nazuintele sufletului tau ?

Rugaciune. Domne Isuse; ajuta-ma ca în aceasta zi sa traiesc în asa fel încat prin viata mea si prin lucrarile pe care le fac, sa fie glorificat Numele Tau. Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.