23 Noiembrie

1
62

” …Isus i-a zis : “Lasa mortii sa-si îngroape mortii, si tu du-te de vesteste Împaratia lui Dumnezeu.” Un altul i-a zis:”Doamne , Te voi urma, dar lasa-ma întâi sa ma duc sa-mi iau ramas bun de la ai mei.” Isus i-a raspuns :” Oricine pune mâna pe plug si se uita înapoi, nu este destoinic pentru Împaratia lui Dumnezeu.” Luca 9:60-62

Într-unul dintre capitolele cartii “Practicarea prezentei lui Dumnezeu”, autorul face o declaratie surprinzatoare spunând ca persoana care nu se îngrijoreaza si nu se grabeste atunci când face ceva, reuseste sa faca de doua ori mai multe lucruri decât oricine altcineva, pentru ca în acele momente ea alege sa faca numai ceea ce este important si lucreaza cu responsabilitate si întelepciune.

Vorbind despre acelasi subiect, Victor Frankl a spus :”pentru ca cineva sa reuseasca în treburile vietii, trebuie sa devina o persoana selectiva !”Cu alte cuvinte, aceasta persoana trebuie sa stie când sa deschida si când sa închida televizorul, ce carti si ce ziare ar trebui sa citeasca si pe care sa le arunce la cos .

A fi selectiv înseamna a sti sa faci o deosebire între ceea ce este important, de ceea ce este fara valoare; între ceea ce este esential de ceea ce este efemer, între lucrurile de pret si gunoaiele lumii.

Rugaciune: Doamne Isuse; ajuta-ma sa privesc realitatea cu ochii Tai, sa aleg numai ce este esential si sa împlinesc numai ceea ce are valoare, pentru ca sa sa pot lucra cu întelepciune. Amin.

1 COMENTARIU

  1. Ma intreb carei categorii de oameni sunt adresate aceste cuvinte.
    Stim ca El a plans pentru Lazar si apoi l-a inviat; a inviat un baiat, indepartand durerea mamei lui. El intelege durerea umana. Nu cred ca acestor familii le-ar fi zis Isus: “Lasa mortii sa-si îngroape mortii, si tu du-te de vesteste Împaratia lui Dumnezeu”. Ei erau acolo unde Dumnezeu i-a randuit sa fie.
    Se ridica totusi intrebarea pentru cine a ales Isus este cuvinte? CUI cere selectivitate si PENTRU CE?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.