23 Martie-MÂNA LUI DUMNEZEU (3)

0
36


“I-a dat cele două “¦ table din piatră, scrise cu degetul lui Dumnezeu”
(Exod 31:18)

Mâna lui Dumnezeu pe piatră. De ce crezi că a scris Dumnezeu Cele zece porunci pe piatră? Deoarece principiile Lui sunt permanente și neschimbătoare. Poate spui: “Cum rămâne cu toți aceia care nu au auzit niciodată Cuvântul lui Dumnezeu? Cum îi va judeca El?”

Pavel răspunde: “Când Neamurile, cu toate că n-au lege, fac din fire lucrurile Legii, prin aceasta ei, care n-au o lege, își sunt singuri lege; și ei dovedesc că lucrarea Legii este scrisă în inimile lor; fiindcă despre lucrarea aceasta mărturisește cugetul lor și gândurile lor, care sau se învinovățesc sau se dezvinovățesc între ele” (Romani 2:14-15).

Conștiința joacă rolul unei busole. Dacă îi dai voie, ea te va călăuzi bine. Dar când îi respingi avertismentele, vocea ei se estompează tot mai tare, până când n-o mai poți auzi. O astfel de stare este foarte periculoasă. Pavel scrie: “să păstrezi credința și un cuget curat pe care unii l-au pierdut, și au căzut din credință” (1 Timotei 1:19).

Imaginează-ți că stai pe un pod și arunci pietre în apă. In urma lor se formează valuri care se duc spre mal. E doar o mică piatră, dar uite ce efect are! Cu toate acestea, iarna, când apa îngheață, poți traversa cu camionul peste ea. La fel este și conștiința ta. Când continui să-L nesocotești pe Dumnezeu, inima ta devine insensibilă și se împietrește și nu-L mai auzi când îți vorbește.

Pavel scrie: “mă silesc să am totdeauna un cuget curat înaintea lui Dumnezeu și înaintea oamenilor” (Faptele Apostolilor 24:16). E o regulă bună după care să trăiești!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.