23 Martie

0
35

 ” Când s-a apropiat de cetate si avazut-o, Isus a plâns pentru ea, si a zis:”Daca ai fi cunoscut si tu macar în aceasta zi , lucrurile care puteau sa-ti dea pacea! Dar acum ele sunt ascunse de ochii tai” Luca 19:41-42

Sa plângi pentru relele care se petrec în societate, nu-i nimic neobisnuit. Si Domnul Isus a facut-o atunci când s-a apropiat de Ierusalim.  Evanghelistul Luca relateaza caîn ziuaîn care a intrat în cetate, când a vazut orasul, Domnul Isus a plâns spunând :” Daca ai fi cunoscut si tu macar în aceasta zi, lucrurile care puteau sa-ti dea pacea! Dar acum ele sunt ascunse de ochii tai”

Cu totii stim caîn societata în care traimsunt multe lucruri bune, dar în acelasi timp se petrec si multe lucruri rele, care distrug relatiile si afecteaza libertatea. Daca ne gândim numai la noi însine, egoismul nostru va afecta profund societatea.

Traim însa într-o societate în care sunt rele  mult mai mari decât egocentrismul. Vom întelege acest fapt luând în considerare scrisoarea pe care un adolescenta scris-o Annei Landers, o editorialista foarte cunoscuta, care timp de 45 de ani a avut o rubrica pesonala în multe dintre ziarele din America, în care prezenta probleme ale sociatatii.

În scrisoarea sa, acest adolescent a scris:

Draga Ann,

Sunt unul dintre cititoriiarticolelor tale, care a ajuns în pragul depresiei, datorita problemelor cu care ma confrunt.

Ai scris într-un editorial ca pentru copiii de astazi , sunt mai multe facilitati fata de cei din vremea copilariei tale. Pentru a întelege cât de greu este sa fii un adolescent al zilelor de astazi, lasa-ma sa pun câteva întrebari celor din generatia ta: 

Parintii vostri au divortat? Pentru ca aproape toti prietenii mei de astazi, provin din familii destramate.  V-ati gândit la suicid pe când aveati vârsta de 12 ani ? Au pierdut fetele din generatia voastra  virginitatea la a doua întâlnire avuta cu cel mai bun prieten ? V-ati îngrijorat cumva sa nu va fi infectat cu SIDA?

Colegii vostri de scoala au venit la orele de curs având în ghiozdan cutite si pistoale ? Câti dintre cei din clasa în care ati învatat au venit la scoala fiind beti sau drogati ? Ce procentdintre cei care au graduat pe vremea voastra, au trecut deja si pe la centrele de dezalcolizare ? 

Pe holurile de la scoala unde ati învatat erau gardieni? Ati locuit într-un cartier unde se auzeau focuri de arma în fiecare noapte ?

Ai povestit în articolul tau ca în vremea ta, copiii erau murdari, saraci si n-aveau nici un ban. Crezi ca a avea bani, asta îti aduce neaparat si fericirea?Copiii din scoala mea care au cele mailuxoase masini , cele mai sofisticate celulare si cele mai scumpe haine, sunt cei mai nefericiti!

Când o sa ajung de vârsta ta, eu n-o sa ma mai uit înapoi ca sa-mi plâng de mila, ci o sa multumesc lui Dumnezeu, pentru ca am ramas în viata!”

Când am citit pentru prima data aceasta scrisoare, nu ma puteam opri din plâns. Pentru ca atunci când cunoastem tot ceea ce se întâmpla  în societatea în care traimsi care sunt cu adevarat problemele cu care se confrunta adolescentii zilelor noastre, este normal sa plângem.

Da sa nu ne oprim numai sa-i compatimim pe cei ce trec prin aceste situatii , pentru ca avem datoria nu numai sa plângem pentru ceea ce li se întâmpla, ci sisa le aratam dragostealui Hristos tuturor celor ce ne înconjoara, pentru ca societatea în care traim sa ajunga mai buna.

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; pentru ca si societatea în care eu traieasc a ajuns de plâns, ajuta-ma sa dovedesc tuturor dragostea Ta, pentru ca prin viata si slujirea mea sa pot lucra la îndepartarea raului din lume. Amin

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.