23 Mai Ajutorul orfanilor (1)

0
40


“Dar Tu vezi; căci Tu privești necazul și suferința, ca să iei în mână pricina lor. În nădejdea Ta se lasă cel nenorocit și Tu vii în ajutorul orfanului.”
Psalmul 10.14

Un medic tocmai voia să apuce pe cărarea ce ducea spre casă, când din marginea satului o luminiță parcă îl privea rugător. Acolo locuia o văduvă tânără, căreia îi promisese o vizită. Era cam obosit de atâta alergare pe la casele bolnavilor, dar totuși se gândi că mâine poate fi prea târziu. Peste câteva clipe, medicul intră în camera slab luminată. În cameră, pe pat, era o femeie, al cărei sfârșit se vedea că este aproape. La capătul patului stătea o vecină în vârstă, care încerca să o ajute. Într-un colț al camerei sărăcăcioase era un pătuc de copii. În el dormea, învelit în pături vechi, băiețelul de trei luni al văduvei. Medicul se apropie de patul bolnavei și-i luă mâna slabă și fierbinte.

““ Oh, domnule doctor, spuse ea cu greu, mulțumiri fie aduse lui Dumnezeu că ați mai venit o dată! Pentru mine nu mai puteți face nimic; eu plec în curând. Dar ce va fi cu copilul meu? Trebuie să-l las singur pe lume.
““ Dumnezeul nostru este un Tată al orfanilor, răspunse medicul emoționat. El nu-l va părăsi pe copil. Vreau să fac tot ce-mi stă în putință pentru a fi îngrijit.
““ Dumnezeu să vă răsplătească, domnule doctor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.