23 Mai

0
52


“..si ne iarta noua greselile noastre, precum si noi iertam gresitilor nostri..” Matei  6:12

Iertarea este calea ce deschide usa pentru binecuvânrtarea harului lui Dumnezeu. Biblia ne prezinta, întâmplare dupa întâmplare, oameni care au primit iertarea si au reintrat în cercul de partasie avut anterior.

Când iudeii i-au adus Domnului Isus o femeie prinsa în adulter, în loc sa aplice legea vremii si s-o condamne la moarte omorând-o cu pietre, în timp ce scria pe pamânt posibil pacatele celor ce-o acuzau, Domnul Isus le-a zis: “cine este fara pacat sa ia piatra si sa arunce primul !” Pentru ca toti cei ce-o condamnau pe femeie, erau vinovati de acelasi pacat, n-a îndraznit nimeni sa ia piatra. Ramas singur, Domnul Isus a întrebat-o pe
femeie: “unde îti sunt pârâsii tai? Nimeni nu te-a osândit?

“Nimeni, Doamne”; i-a raspuns femeia. “Nici eu nu te osândesc”, i-a raspuns Domnul. “Du-te; dar sa nu mai pacatuiesti”!

Iertarea oferita de Domnul Isus nu numai ca a oprit înaintarea faradelegilor, dar a creat si o mare responsabilitate, pentru cea care a primit-o.

Într-o zi doi copii care se jucau în parc, au început sa se certe de la jucarii. În timp ce cuvintele pe care le rosteau au ajuns foarte violente, unul dintre copii i-a spus celulilalt: “N-am sa mai vorbesc cu tine niciodata!”

Dupa aceasta cearta, fiecare a plecat spre casa fara ca sa-si mai întoarca capul sa vada ce face celalalt. A doua zi însa cei doi copii au iesit din nou în parc si-au început sa se joace de parca nu s-a întâmplat nimic.

Vazându-i cum se joaca, una dintre mame l-a întrebat pe fiul ei: ” de ce te mai joci cu Johny, fiindca ieri ai spus ca nu vei mai vorbi cu el niciodata!”

Dupa ce-a ascultat întrebarea mamei, copilul a raspuns: ” este adevarat ca ne-am certat, dar sa nu uiti ca eu si cu Johny iertam usor si uitam repede tot ceea ce ni se întâmpla!”

Nu-i asa ca uneori noua ni se întâmpla tocmai reversul acestei situatii? Iertam încet si uitam greu greselile altora!

Pentru ca Dumnezeul nostru nu oboseste iertând, iar de ceea ce am facut nu-si mai aduce aminte, fiindca arunca toate pacatele noastre în marea uitarii, noi copiii Sai trebuie sa-i calcam pe urme.

Rugaciune: Dumnezeul dragostei; iarta-mi toate faradelegile savârsite si da-mi putere sa-i iert pe cei ce mi-au gresit, în masura în care si Tu m-ai iertat. Amin.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.