23 IUNIE ““ ÎNCHIPUIRE SAU REALITATE?

0
41


-“Cine va locui pe muntele Tău cel Sfânt? Cel ce umblă în neprihănire”
(Psalmul 15:1-2)-

Charles Swindoll scrie: “În spatele scenei, viața poate fi un decor susținut de un material ieftin. Solomon a fost un om peste care Dumnezeu a turnat înțelepciune, succes și bogăție “¦ dar care a uitat de relația lui cu Dumnezeu. Unii spun că succesul te poate ruina. Eu spun că el descoperă cine ai fost tu în tot acest timp. Succesul nu distruge caracterul, ci îl descoperă. În timpul domniei lui Solomon, bogăția Israelului a continuat să crească. David câștigase pacea printr-o campanie militară agresivă, iar regatele din jurul lor aveau o mare stimă pentru Israel.

Amenințarea pentru domnia lui Solomon a venit din interior. Asemenea tatălui său David, Solomon a avut multe neveste. Ele l-au condus spre idolatrie “¦ dar când Roboam a devenit rege, Israelul era deja dezbinat. Omul public a părut autentic, dar în spatele scenei, el imita de fapt pe tatăl și pe bunicul său (2 Cronici 11:18-23}. El a alimentai o imagine publică în timp ce a transmis o moștenre întunecată fiilor săi “¦ și-a lustruit imaginea cautând sfat înțelept, dar apoi respingandu-l în favoarea sfatului venit din grupul lui de prieteni.

Când bogăția regalului a fost furată de Egipt, Roboam a înlocuit scuturile de aur cu scuturi de bronz lustruit ca să pară de aur, dar care erau fără valoare prin comparație, un substitut de mâna a treia după o gafă de primă clasă. “Plăcerea produce plăcere” ““ o poftă de senzualitate a creat copii cu poftă în inima lor. După o generație sau două, sămânța compromisului l-a slăbit pe Solomon și Solomon a avut impact asupra lui Roboam. În cele din urmă, păcatul iubit de mamă și permis de tată l-a prins în mreje pe fiu. Te-ai lăsat prostit de gândul ca poți face față consecințelor păcatului? Sau te-ai gândit la efectul asupra celor pe care îi influențezi? Dacă ar fi ca fiecare aspect al vieții tale să fie filmat de camere de luat vederi, ce ai vedea?”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.