23 Decembrie

0
46

” Iata semnul dupa care Îl veti cunoaste : “veti gasi un prunc înfasat în scutece si culcat într-o iesle.” Si deodata , împreuna cu îngerul s-a unit o multime de oaste cereasca , laudînd pe Dumnezeu , si zicînd : ” Slava lui Dumnezeu în locurile prea înalte , si pace pe pamînt între oamenii placuti Lui .” Luca 2: 12-14

Pe data de 30 octombrie 1938 , într-o duminica seara, între orele 20 si 21, milioane de radio ascultatori urmareau stirile de la CBS. În timpul programului acestia au auzit deodata o voce care a întrerupt brusc muzica orchestrei anuntînd : ” Doamnelor si domnilor ; am întrerupt programul nostru pentru a va pune în legatura cu un buletin de stiri preluat de la “Intercontinental Radio News” .

Timp de o ora dupa acest anunt ascultatorii au au auzit o multime de voci si strigate isterice ce prezentau o invazie a unor monstri Martieni , care au coborît mai întîi într-o ferma din New Jersey , apoi au ajuns sa împrastie gaze si otrava asupra New Yorkului .

Dupa aceste momente de confuzie , o voce a unei persoane cuprinsa de panica a anuntat : ” Nu mai folositi podul “Long Island”! ; “Toate caile de comunicatie cu Jersey sunt întrerupte !”. Nu mai avem nici un fel de aparare ! Armata noastra a capitulat! Artileria, Fortele Aeriene si Navale; toate au capitulat !” Aceasta poate sa fie ultima transmisie radiofonica pe care o efectuam si ultimul comunicat pe care îl veti mai putea auzi !

Dupa mai mult timp însa , radio ascultatorii au fost anuntati ca urmaresc o piesa de teatru care tocmai se desfasura la Teatrul din Orson Welles- Mercury; intitulata : “Razboilul civilizatiilor “!

S-a estimat ca aproape 6 milioane de oameni au urmarit acea transmisiune radio si mai mult de un milion au fost cuprinsi de panica si distres. Mii de persoane au fost paralizate de frica , solicitînd ajutorul serviciilor speciale !

Aceasta trista experienta ne arata ca viitorul este nesigur. Noi nu putem sti cu exactitate care va fi urmatorul eveniment ; de aceea trebuie sa fim pregatiti todeauna !

Rug. Doamne Dumnezeule ; în încercarile si evenimentele vietii, ajuta-ma sa nu-mi pierd credinta în Tine , ci todeauna sa ma stiu în siguranta în bratele Tale . Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.