23 Aprilie -DREPTUL DE A CONDUCE (1)

0
37

“Cine dintre voi, dacă vrea să zidească un turn, nu stă mai întâi să-și facă socoteala cheltuielilor” (Luca 14:28)

Câștigarea dreptului de a conduce necesită respectarea următoarelor lucruri:

1) Evaluarea atentă înainte de a acționa. însuși lucrul care face ca statutul de conducător să fie atât de atrăgător pentru eul tău te face vulnerabil față de presiunile și laudele oamenilor. “Isus, fiindcă știa că au de gând să vină să-L ia cu sila ca să-L facă împărat, S-a dus iarăși la munte, numai El singur” (loan 6:15). Hai să fim cinstiți ““ care dintre noi nu ar dori să fie uneori “rege”? Dar Domnul Isus nu a fost determinat de aplauzele mulțimii, El a fost călăuzit de voia Tatălui Său. Și tu trebuie să fii la fel.

2) Nu doar să umpli locul, ci să fii persoana potrivită la locul potrivit. Uneori le dăm oamenilor sarcini deoarece nu găsim pe altcineva să le facă. Dar ce facem când sarcina îi depășește? în joc e mai mult decât scutirea sentimentelor cuiva. Teama de confruntare le va permite oamenilor să lâncezească în locul greșit, încetinind viziunea și descurajându-i pe oamenii înzestrați din jurul tău care se tot întreabă “cât mai ai de gând să tolerezi această situație?”

3) Căutarea celui mai bun sfat pe care-l poti găsi. “Cine umblă cu înțelepții se face înțelept” (Proverbe 13:20). Nu plăti de două ori pentru aceeași informație. Caută sfătuire de la o persoană pe care o respecți, care a făcut deja ceea ce dorești tu să faci, mai ales când hotărârile tale îi afectează pe ceilalți și vor trebui să treacă de testul timpului. Ceea ce astăzi ți se pare bun sau arată bine pe tejgheaua altcuiva, poate nu mai pare atât de bun mâine când ți se prezintă opțiuni mai bune. Domnul Isus oferă concluzia:”Cine dintre voi, dacă vrea să zidească un turn, nu stă mai întâi să-și facă socoteala cheltuielilor”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.