22 Septembrie

0
34

“Cinstește pe Domnul cu averile tale, și cu cele dintâi roade din tot venitul tău: căci atunci grânarele îți vor fi pline de belșug, și teascurile tale vor geme de must.” Prov.3:9-10

Sfânta Scriptură ne învață să punem pe primul plan lucrurile importante. De aceea, trebuie să dăruim lui Dumnezeu prima zi din săptămână și să petrecem în închinare primele ore ale fiecărei zile!

Cu aceeași credincioșie trebuie însă să dăruim lui Dumnezeu și primele roade ale muncii noastre (zeciuiala).

Acesta este un principiu care este prezentat foarte clar în Sfanta Scriptură, care ne învață că trebuie să dăm lui Dumnezeu tot ceea ce este mai bun din ceea ce am primit sau am câștigat.

Dar de ce să oferim ceea ce este mai bun lui Dumnezeu?  Noi trebuie să dăruim cu generozitate pentru că așa îl onorăm pe Dumnezeu!

Dacă nu ți-ai împlinit această datorie și nu L-ai pus pe Dumnezeu în fruntea listei obligațiilor tale financiare, te îndemn cu tărie, să începi chiar din această zi să dai pentru Dumnezeu 10% din veniturile tale, ca semn al ascultării față de El.

Ei bine, s-ar putea ca tocmai în această zi să treci printr-o situație financiară foarte grea; tocmai ți-ai pierdut locul de muncă, sau ai mari restanțe în achitarea datoriilor.

Dacă treci prin aceste situații, aș dori să te îndemn să începi chiar de astăzi să-L asculți pe Dumnezeu și să-L pui pe El pe primul loc al fiecărui domeniu din viața ta. Aceasta include și ceea ce am menționat acum câteva zile, și anume: câștigă-ți banii cu onestitate, administrează-ți veniturile cu înțelepciune și dăruiește cu generozitate. Apoi, încrede-te în Dumnezeu pentru toate celelalte probleme.

Dacă vei aștepta cu răbdare și vei persevera în aceste lucruri, te asigur că va fi un moment potrivit și un loc potrivit, când Dumnezeu te va binecuvânta într-un mod în care nici nu gândești.

Fiindcă L-ai onorat pe Dumnezeu cu ceea ce este mai bun, Dumnezeu știe că de acum poate avea încredere în tine pentru tot ceea ce îți va dărui.

CÂND CAȘTIGĂM CU ONESTITATE ȘI DĂRUIM CU GENEROZITATE ÎL ONORĂM PE DUMNEZEU!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.