22 Noiembrie

0
38

” Voi lauda pe Domnul din toata inima mea, voi istorisi toate minunile Lui. Voi face din Tine bucuria si veselia mea si voi cânta Numele Tau, Dumnezeule Prea Înalte… Psalmul 9:1-2

În limba Anglo-Saxona veche, atât în vorbire cât si în scris termenul “thankful” (a fi multumitor) era deseori înlocuit cu termenul “thinkful” (a gândi corect)

Aceasta coincidenta nu-i însa deloc întâmplatoare, pentru ca numai aceice gândesc si evalueaza corect lucrurile, pot fi cu adevarat si multumitori pentru tot ceea ce au.

Am auzit despre un om care a sunat o companie imobiliara oferindu-si casa spre vânzare, motivând ca s-a plictisit de felul cum arata. Când i s-a cerut sa-si descrie casa, acesta a spus : “casa mea este situata într-o zona linistita a orasului, foarte aproape de strada principala, are 5 camere, mocheta si instalatii sanitare si de încalzire noi, iar curtea este plina de verdeata si multi pomi.”

Dupa ce aceste informatii au fost notate cu minutiozitate,compania a publicat în ziarul ei de publicitate aceasta oferta în ziua urmatoare, cu mentiunea :”adresa privata!” Dorind însa sa-si cumpere o casa noua, acelasi proprietar a sunat o alta companie imobiliara, cerându-i ajutorul pentru a-si gasi o noua locuinta.

Când acestia l-au întrebat ce fel de locuinta si-ar dori, omul a explicat:”as dori o casa cu 4-5 camere situata într-un cartier de locuinte, având mocheta si instalatii noi, iar gradina sa fie plina de pomi si verdeata.”

La numai câteva ore dupa ce si-a exprimat preferintele, un angajat alacestei companii imobiliare l-a sunat pe cumparator spunându-i ca în evidentele companiei lor nu au nici o oferta asemanatoare cu pretentiile exprimate, dar a gasit o casa potrivita cu pretentiile exprimate într-un anunt al unei companii similare.

Cînd acelei companii i s-a cerut adresa locuintei ofertate, cumparatorul a observat însa ca locuinta ce i-a fost recomandata este chiar locuinta pe care tocmai el o scosese la vânzare!

Dupa aceasta experienta acel om nu si-a mai vândut casa, iar din acea zia început sa fie multumitor lui Dumnezeu pentru toate lucrurile privind cu alti ochi tot ceea ce avea.

Rugaciune: Doamne Dumnezeule ; ajuta-ma sa evaluez cu întelepciune tot ceea ce mi-ai daruit, pentru ca sa pot fi multumitor totdeauna.Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.