22 Noiembrie

0
33

” De fapt , Hristos m-a trimis nu sa botez , ci sa propovaduiesc Evanghelia : nu cu întelepciunea vorbirii , ca nu cumva crucea lui Hristos sa fie facuta zadarnica .” I Cor.1:17

Într-o revista, a fost redata o convorbire pe care un parinte a avut-o cu copilul sau în timp ce calatoreau împreuna cu masina. Matei, un baiat de aproape 4 ani , l-a întrebat pe tatal sau : ” Tata ; de ce marul meu si-a schimbat culoarea dupa ce am muscat din el ?” Dorind sa raspunda imediat acestei întrebari, tatal i-a zis : ” Atunci cînd musti din mar si-i îndepartezi coaja, acesta vine în contact cu aerul si intervine fenomenul de oxidare. Marul îsi schimba structura moleculara, de aceea capata o culoare diferita!”

Dupa o pauza foarte lunga în care baiatul nu a spus nici un cuvînt, Matei l-a întrebat în soapta pe tatal sau : ” Vorbesti cu mine tata ?

Este o mare provocare sa vorbesti cu un copil ; nu-i asa ? Daca tii cont de aceasta situatie, atunci poti întelege ce-a însemnat pentru primii crestini sa încerce sa spuna altora despre natura divina a Domnului Isus !

Divinitatea a invadat universul nostru ! În Evanghelia lui Ioan, putem vedea gloria atribuita Singurului nascut din Tatal !” Nu-i asa ca sunteti surprinsi de aceste concepte teologice ? Cum ai putea pune aceste adevaruri în cuvinte care sa fie usor de înteles chiar si pentru un copil ? Esti gata sa încerci ?

Rug. Doamne Isuse ; ajuta-ma sa pot marturisi despre Tine , folosind cuvinte care sa fie usor de înteles . Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.