22 Martie FII UN BARNABA (2)

0
38

“Barnaba “¦ i-a îndemnat pe toți” (Faptele Apostolilor 11:22-23)

Ronald Reagan și-a câștigat porecla de “Marele comunicator” deoarece era un vorbitor înzestrat. Earvin Johnson și-a câștigat porecla de “magic” datorită a ceea ce putea să facă cu o minge de baschet. Și losif din Cipru și-a câștigat porecla de “Barnaba” deoarece oriunde mergea “îi îndemna pe toți”. Ce mărturie!
Scriptura spune: “losif, numit de apostoli și Barnaba, adică, în tălmăcire, fiul mângâierii, un Levit, de neam din Cipru, a vândut un ogor, pe care-l avea, a adus banii, și i-a pus la picioarele apostolilor” (Faptele Apostolilor 4:36-37). Apoi, “Când a ajuns el”¦ i-a îndemnat pe toți să rămână cu inimă hotărâtă alipiți de Domnul. Căci Barnaba era un om de bine, plin de Duhul Sfânt și de credinț㔦” (Faptele Apostolilor 11:23-24).
Barnaba l-a însoțit pe Pavel în călătoriile lui misionare și oriunde mergea, spiritul său de încurajare strălucea: “s-au întors la Listra, la Iconia și la Antiohia, întărind sufletele ucenicilor”¦” (Faptele Apostolilor 14:21-22)” Când a ajuns în Ierusalim, Saul a căutat să se lipească de ucenici; dar toți se temeau de el, căci nu puteau să creadă câ este ucenic. Atunci Barnaba l-a luat cu el, I-a dus la apostoli” (Faptele Apostolilor 9:26-27).
Barnaba a fost cel ce i-a încurajat să-l accepte pe Pavel și să lucreze cu el ca cu un frate în Hristos. Când Pavel nu a mai dorit să-l ia cu ei pe loan Marcu datorită unei căderi vizibile, Barnaba i-a acordat o a doua șansă. Mai târziu, Pavel și-a dat seama cât de prețios este loan Marcu. într-Adevăr, el a ajuns să scrie Evanghelia după Marcu, dar fără încurajarea lui Barnaba, e posibil ca acest fapt să nu se fi întâmplat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.