22 Iunie

0
54

” Caci Fiul Omului n-a venit sa I se slujeasca , ci El sa slujeasca , si sa-Si dea viata ca rascumparare pentru multi ” Marcu 10:45

Într-o povestire veche intitulata ” Sclavul Regelui”, se vorbeste despre un rob care îsi împlinea cu credinciosie slujba fata de stapînul sau. Într-o zi, acesta a fost întîmpinat de un înger, care apreciindu-i modul în care îl slujeste pe stapînul sau i-a spus ca este gata sa-i împlineasca orice dorinta. Îngerul l-a atentionat sa aleaga cu mare atentie ceea ce doreste si numai aceasta singura dorinta îi va fi împlinita.

Servitorul n-a stat mult pe gînduri. Tot timpul si-azis : “ce bine este de stapînul meu ; nu face nimic, iar toti ceilalti lucreaza pentru el “! De aceea a spus îngerului: “dorinta mea este ca sa iau locul regelui fara responsabilitatile lui, iar toti ceilalti sa-mi slujeasca”!

De astazi înainte vreau sa nu mai fac nimic; bucurîndu-ma doar de tot ce-mi vor oferi ceilalti.

Dupa ce i-a fost împlinita dorinta , pentru o vreme lucrurile au mers foarte bine. Dupa un timp însa , robul ce-a luat locul regelui , s-a plictisit. Nu mai avea nici un fel de bucurie si nici nu mai putea suferi capriciile celor care îl slujeau.

Povara faptului ca nu mai putea face nimic , devenea tot mai mare cu fiecare zi . De aceea a chemat îngerul si i-a zis : “ajuta-ma sa ma întorc la slujba mea, pentru ca atunci eram mai fericit . Mai degraba sunt gata sa merg în iad, decît sa mai ramîn în acest loc unde nu pot sa fac nimic”!

Îngerul l-a privit cu atentie , apoi i-a zis :” unde crezi ca ai fost în ultimile 90 de zile “?

În aceasta scurta povestire , este un mare adevar. Noi am fost creati nu pentru a fi slujiti , ci pentru a sluji. Oamenii cei mai fericiti din aceasta lume sunt cei care din propie convingere aleg sa slujeasca altora. Acestia descopar adevarata bucurie, dobîndesc multumire si împlinire launtrica si primesc o mare rasplata.

Rug. Doamne Dumnzeule ; ajuta-ma sa-i slujesc cu bucurie pe cei din jurul meu, stiind ca Tu îmi vei da adevarata rasplatire. Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.