22 Iulie – CUM SĂ FACI FAțĂ CONFLICTULUI DIN BISERICĂ

0
40

“Ferice de cei împăciuitori” (Matei 5:9)

Dr. Gary Fenton spune: conflictul dintr-o biserică seamănă mult cu campionatul de lupte ““ nici pe departe la fel de dureros pe cât pare! în calitate de lider, trebuie să conștientizezi diferența dintre:

1) Neînțelegere si conflict. Conflictul apare când un grup se blochează și nu poate lua o decizie. De exemplu, doi membrii cu voință puternică din comitetul bisericii au avut o discuție aprinsă și în dimineața următoare, un pastor tânăr și grijuliu s-a întâlnit cu ei pentru a aplana diferențele dintre ei. I-a întrebat dacă sunt pregătiți să ia o decizie sau dacă dezbaterea lor aprinsă din noaptea precedentă i-a împiedicat să facă acest lucru. După un timp de gândire, ambii au recunoscut că în timp ce discuția lor din noaptea precedentă a semănat cu o ceartă de pe stradă, ea a fost mai degrabă un “Show TV!” când participanții nu renunță chiar dacă se încing spiritele!

2) Împăcare si soluționare. Soluționarea se referă la găsirea răspunsurilor; înseamnă să-i aduci pe oameni la o unitate relațională, nu neapărat la a fi de acord unii cu alții. Deși unele probleme nu se vor rezolva niciodată, se poate ajunge totuși la o reconciliere. În procesul căutării unei soluții înveți să faci compromisuri și să găsești o cale de mijloc.

3) A fi liniștit sau a fi un împăciuitor. Un pastor care a refuzat să se implice în controversele bisericii nu a participat în mod constant la întâlnirile de comitet. El și-a justificat absența ca pe o “dorință de a fi liniștit”. Dar a fi liniștit și a fi un împăciuitor nu e același lucru. Persoanele împăciuitoare nu stau cu mâinile în sân “¦ ele sunt implicate în miezul lucrurilor și încearcă să determine părțile la reconciliere “¦ ele își asumă riscuri și sunt dispuse să participe la dispută cu toată inima lor. De aceea “cei împăciuitori”¦ vor fi chemați fii ai lui Dumnezeu!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.