22 FEBRUARIE – NU LĂSA LOC PENTRU DIAVOL

0
34

“Să nu dați prilej diavolului” (Efeseni 4:27)

Când pastorul Adrian Rogers a vrut să atragă păsări în grădina sa, un vecin i-a spus: “Dacă creezi un mediu potrivit, vor veni”. Așa că a cumpărat hrana potrivită, căsuțele de păsări pot¬rivite, le-a pus pe stâlpi potriviți și s-a bucurat de o varietate de păsări. Rogers a arătat că mulți dintre noi întindem covorașul de bun venit înaintea diavolului, fără să vrem, prin faptul că fab¬ricăm un mediu în care el se simte acasă. Satan nu poate pune stăpânire pe nici un lucru dacă nu i-l dai tu. El caută un mediu în care să poată trăi confortabil.

Dacă i-ai dat diavolului un loc în viața ta, poți cere înapoi acel teren pierdut. Mai întâi, prin credință: “ceea ce câștigă biruință asupra lumii, este credința noastră” (1 loan 5:4). Dumnezeu ne dă putere pentru războiul spiritual și acea putere este dezlănțuită prin credință. Dacă știi cine ești în Hristos, ai încredere.

În al doilea rând, prin împotrivire: “Supuneți-vă, deci, lui Dumnezeu, împotriviți-vă diavolului, și el va fugi de la voi” (lacov 4:7). Doar când te supui lui Dumnezeu vei avea puterea de a-l învinge pe diavol. Trebuie să i te împotrivești în Numele lui Isus și prin autori¬tatea Cuvântului lui Dumnezeu.

În al treilea rând, prin lupta: “îmbrăcați-vă cu toată armătura lui Dumnezeu, ca să puteți ținea piept împotriva uneltirilor diavolului” (Efeseni 6:11). Nu uita: “Nu v-a ajuns nici o ispită, care să nu fi fost potrivită cu puterea omenească. Și Dumnezeu “¦ nu va îngădui să fiți ispitiți peste puterile voastre” (1 Corinteni 10:13). Nu trebuie să cerșești de la Dumnezeu să-ți dea putere să-l înfrângi pe diavol; deja ai acea putere. “V-am dat putere să căl¬cați peste șerpi”¦ nimic nu vă va putea vătăma” (Luca 10:19). Învață să umbli în acea putere!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.