22 Februarie Johann Sebastian Bach

0
40


“Unde îti este biruinta, moarte? Unde îti este boldul, moarte? Dar multumiri fie aduse lui Dumnezeu, care ne da biruinta prin Domnul nostru Isus Hristos!”
1 Corinteni 15

Johann Sebastian Bach, marele compozitor al secolului al XVIII-lea a orbit la sfârsitul vietii sale. Totusi nu a încetat sa lucreze pentru muzica. În una din ultimele nopti a compus o melodie placuta, care vine ca un crepuscul în întuneric si creste spre lumina cereasca. El a numit-o: “În fata tronului Tau pasesc”.

Ginerele sau, care veghease la patul sau toata noaptea, a scris melodia dupa dictare. Bach statea în pat cu ochii larg deschisi, o privea pe sotia sa si o putea vedea! Acesta a fost ultimul cadou al lui Dumnezeu pentru el: reîntoarcerea vederii înainte de plecarea sa acasa. “Magdalena”, i-a spus el, “acolo unde voi merge, voi auzi o muzica la care noi doar visam aici. Iar ochii mei Îl vor vedea pe Domnul!” Apoi a cerut sa i se cânte înca o cântare. În timp ce rudele sale cântau, a venit o pace adânca peste fata sa ““ plecase din aceasta lume.

Bach a murit la vârsta de 65 de ani si a fost înmormântat în Leipzig. El a compus foarte mult spre slava lui Dumnezeu. Dar cel mai frumos cântec îl va cânta împreuna cu toti cei rascumparati, când vor fi la Domnul: “A Lui, care ne iubeste, care ne-a spalat de pacatele noastre cu sângele Sau”¦ a Lui sa fie slava si puterea în vecii vecilor! Amin.” Vei fi si tu acolo?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.