„sporiți totdeauna în lucrul Domnului” (1 Corinteni 15:58)

Cariera e ceva ce noi alegem; chemarea e ceva ce primim din Cer. Cariera e ceva ce facem singuri, chemarea e ceva ce facem pentru Dumnezeu. Cariera ne promite un statut, bani și putere; chemarea ne promite greutăți, suferință și oportunitatea de a fi folosit de Dumnezeu. Cariera se poate încheia cu pensionarea și cu multe avuții; chemarea nu se încheie decât atunci când ai plecat în veșnicie.

Cariera poate fi întreruptă de o serie de evenimente, însă chemarea o putem împlini cu ajutorul lui Dumnezeu chiar și în cele mai dificile împrejurări. Pentru unii oameni din Scriptură, ascultarea de chemarea lui Dumnezeu a însemnat sclavie, captivitate, exil sau moarte. Traiectoria carierei lor nu a fost promițătoare și cu toate acestea și-au împlinit chemarea într-un mod neașteptat.

Chuck Colson, fondatorul organizației Prison Fellowship a avut cândva una dintre cele mai încurajatoare cariere din America. A avut acces la putere și influență la Casa Albă în timpul președintelui Nixon și cu toate acestea a ajuns ia închisoare.

El meditează: „Adevărata moștenire a vieții mele a fost cel mai mare eșec al meu – faptul de a fi fost-pușcăriaș. Cea mai mare umilire a mea – faptul că am stat în închisoare – a fost începutul celei mai fructuoase lucrări în care m-a folosit Dumnezeu; El a ales acea experiență care nu-mi aducea laude și a folosit-o spre slava Lui”.

În providența lui Dumnezeu, sfârșitul carierei poate fi începutul chemării tale. Așadar, indiferent ce te-a chemat Dumnezeu să faci, Biblia spune: „sporiți totdeauna în lucrul Domnului, căci știți că osteneala voastră în Domnul nu este zadarnică”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.