22 Decembrie

0
61

” Cei ce seamana cu lacrimi,  vor secera cu cântari de veselie. Cel ce umbla plângând când arunca samânta , se întoarce cu veselie, când îsi strânge snopii. Ps almul 126:6-7

Într-un articol pe care l-a scris pentru ziarul Time, Lance Morrow , a vorbit despre “misterul caminului”. Pentru a arata ce înseamna de fapt a avea un camin, el a prezentat cazul unui om al strazii numit Ernest, care si-a construit un adapost din cutii de carton într-un parc din New York.

Când a fost întrebat unde locuieste, acesta i-a aratat redactorului acel adapost din cutii de carton aranjate în asa fel încât sa împiedice ploaia si sa pastreze caldura înâuntru. Cutiile erau aranjate cu o asa maiestrie încât au format o locuinta calduroasa si chiar atragatoare. Ca în multe locuinte, Ernest i-a aratat redactorului chiar si un loc secret unde îsi tinea lucrurile de valoare. Când însa omul strazii i-a vorbit despre istoria vietii sale, Morrow a înteles ca problema lui Ernest nu era numai lipsa locuintei. Acesta i-a povestit ca timp de multi ani a lucrat ca inginer foarte apreciat în compania Boeing . Dar a venit o vreme când si-a pierdut serviciul. Din acel moment, pentru el a început însa tragedia vietii: si-a pierdut casa, apoi sotia si copiii, si-a ajuns pe strada!

Marea lui problema nu era lipsa locuintei, ci lipsa unui camin! Nu mai avea pe nimeni carora sa le apartina.

Dincolo de greutatile fizice, oamenii strazii asemenea lui Ernest, traiesc însa si mari încercari emotionale, cauzate de drama despartirii de cei dragi si nesiguranta viitorului. Toti cei ce lucreaza cu acestia, stiu ca de fapt marea lor nevoie, este lipsa unui cadru în care sa se simta, acasa. De aceea slujba pe care trebuie s-o împlineasca, este sa le gaseasca un camin.

Din cauza pacatului, omul a pierdut legatura cu Dumnezeu si nu mai aresimtamântul unui camin spiritual. În aceasta stare, omul a ajuns sa traiasca cele mai cumplite sentimente de singuratate, nefericire si deznadejde. În mijlocul acestei lumi, unde suntem numai straini si calatori, omul nu mai poate gasi nici un loc despre care sa spuna :” aici sunt cu adevarat acasa!”

Fiecaruia dintre noi însa, Domnul Isus a venit sa ne spuna ca avem o familie spirituala si putem gasi un camin în locul pe care El a mers sa-l pregateasca, unde suntem asteptati ca prin credinta sa petrecem toata vesnicia.

Rugaciune: Doamne Isuse; Îti multumesc ca Te-ai apropiat si de lumea mea de carton, pentru a-mi arata slava caminului ce mi L-ai pregatit în Împaratia Ta, si drumul spre casa. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.