22 APRILIE – RĂSTIGNIREA

0
47

-“L-au răstignit” (Marcu 15:24)-

În “The Expositor’s Bible Commentary”, C Truman Davis, MD scrie: “Ce este răstignirea? Un doctor ne oferă o descriere fizică: “În timp ce stă atârnat pe cruce “¦ în cuiele din încheieturi, prin degete îi trece o durere îngrozitoare care îi traversează brațele și explodează în creier; cuiele din încheieturi exercită o presiune asupra nervilor mediani. În timp ce se împinge în sus pentru a evita chinul întinderii, el își pune toată greutatea în cuiele din picioare.

El simte din nou agonia cuielor care străbat nervii dintre oasele picioarelor. Când brațele obosesc, mușchii sunt străbă­tuți de crampe, copleșindu-i cu o durere profundă, necruțătoare. Odată cu aceste crampe vine și incapacitatea de a se împinge în sus pentru a respira. Aerul poate fi inspirat în plămâni, dar nu poate fi expirat. Se luptă să se ridice pentru a putea lua chiar și o mică gură de aer “¦ apoi urmează ceasuri întregi de durere insuportabilă, cicluri de răsuciri, crampe sfâșietoare ale înche­ieturilor, asfixiere parțială intermitentă și durere arzătoare în timp ce țesuturile de la spatele rănit se rup în urma mișcărilor în sus și în jos pe lemnul aspru.

Apoi începe o altă agonie: o durere puternică, zdrobitoare în piept, deoarece pericardul se umple încet cu ser și începe să comprime inima. Acum aproape s-a sfârșit; pierderea de lichide din țesuturi atinge un nivel critic; inima com­primată se luptă să pompeze sângele vâscos în țesuturi; plămânii torturați fac un efort nebun de a absorbi mici cantități de aer. El poate simți răceala morții strecurându-i-se în țesuturi”¦ în cele din urmă trupul lui moare”. Biblia notează lucrul acesta prin trei cuvinte: “L-au răstignit”. Ce iubire jertfitoare este aceasta?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.