22-02-2014 – Johann Sebastian Bach

0
77

“Unde îți este biruința, moarte? Unde îți este boldul, moarte? Dar mulțumiri fie aduse lui Dumnezeu, care ne dă biruința prin Domnul nostru Isus Hristos!” 1 Corinteni 15.55-57

Johann Sebastian Bach, marele compozitor al secolului al XVIII-lea a orbit la sfârșitul vieții sale. Totuși nu a încetat să lucreze pentru muzică. În una din ultimele nopți a compus o melodie plăcută, care vine ca un crepuscul în întuneric și crește spre lumina cerească. El a numit-o: “În fața tronului Tău pășesc”. Ginerele său, care veghease la patul său toată noaptea, a scris melodia după dictare. Bach stătea în pat cu ochii larg deschiși, o privea pe soția sa și o putea vedea! Acesta a fost ultimul cadou al lui Dumnezeu pentru el: reîntoarcerea vederii înainte de plecarea sa acasă. “Magdalena”, i-a spus el, “acolo unde voi merge, voi auzi o muzică la care noi doar visăm aici. Iar ochii mei Îl vor vedea pe Domnul!” Apoi a cerut să i se cânte încă o cântare. În timp ce rudele sale cântau, a venit o pace adâncă peste fața sa ““ plecase din această lume.
Bach a murit la vârsta de 65 de ani și a fost înmormântat în Leipzig. El a compus foarte mult spre slava lui Dumnezeu. Dar cel mai frumos cântec îl va cânta împreună cu toți cei răscumpărați, când vor fi la Domnul: “A Lui, care ne iubește, care ne-a spălat de păcatele noastre cu sângele Său”¦ a Lui să fie slava și puterea în vecii vecilor! Amin.” Vei fi și tu acolo?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.