21 Septembrie

0
56

“Sa nu va potriviti chipului veacului acestuia , ci sa va prefaceti , prin înoirea mintii voastre, ca sa puteti deosebi bine voia lui Dumnezeu :cea buna , placuta si desavîrsita “! Rom. 12:2

Multi dintre parinti sunt familiari cu expresia : “poti sa-i iei copilului cu sila orice lcru, dar nu poti sa-i dai ceea ce el nu vrea sa primeasca “!

Cred ca orice parinte a trait aceasta experienta atunci cînd a vrut sa-i hranesca pe copii lor , iar acestia nu voiau sa primeasca hrana ce le-a fost pregatita . Dupa ce ne-am chinuit sa le deschidem gura si le-am dat sa ia din lingurita mîncarea pregatita, cînd credeam ca am reusit, am observat ca toata mîncarea era scuipata pe haine . Imaginati-va ce ati trait atunci cînd ati încercat acelasi lucru cu medicamentele.

Dar nu numai atunci cînd nu vor sa primeasca mîncarea ce li se ofera , chiar si atunci cînd sunt pregatiti sa manînce, copii îsi murdaresc hanele, indiferent cît de mult parintii încearca sa-i faca atenti ca sa se pastreze curati.

Sunt însa si oameni mari care au aceeasi atitudine copilareasca atunci cînd trebuie sa primeasca Cuvîntul lui Dumnezeu. Acestia accepta mai degraba gunoaiele lumii decît bogatia Cuvîntului lui Dumnezeu.

Cînd apostolul Pavel afirma : ” sa nu va potriviti chipului veacului acestuia”, el ne cheama sa nu avem aceisi atitudine ca cei ce nu-l cunosc pe Dumnezeu ca nu cumva sa ajungem ne conformam comportamentului firii, ci mai degraba sa traim imitîndu-l pe Hristos.

Rug. Doamne Isuse; ajuta-ma sa te urmez îndeaproape, penru a deveni asemenea chipului Tau . Amin

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.