21 Septembrie – TU EȘTI UN PREOT! (1)

0
45

“Creșteți, înmulțiți-vă “¦ și stăpâniți” (Geneza 1:28)

Dacă dorești să afli care a fost intenția originală a lui Dumnezeu cu privire la fiecare dintre noi, uită-te la Adam. “Creșteți, înmulțiți-vă, umpleți pământul și supuneți-l” (v. 27-28). Noi am fost creați ca să fim roditori, să ne înmulțim și să stăpânim. Fiecare profesie cunoscută de om se rezumă la aceste trei cuvinte: “creșteți, înmulțiți-vă și stăpâniți”.

Un preot este cineva care îl reprezintă pe Dumnezeu înaintea oamenilor și pe oameni înaintea lui Dumnezeu. Dar, de fapt, aceasta a fost descrierea inițială a fiecăruia dintre noi. Am fost creați după chipul lui Dumnezeu pentru a continua lucrarea Sa, să facem pământul să înflorească, iar prin propria noastră înflorire să dăm glas întregului pământ ca să-L laude pe Dumnezeu.

Orice activitate a fost concepută de Dumnezeu ca să fie o slujbă preoțească. Nu numai clerul sau misionarii de profesie sunt cei chemați de Dumnezeu și nici nu sunt mai plăcuți sau mai însemnați înaintea lui Dumnezeu.

Învățatul în ale Bibliei N.T. Wright zugrăvește o frumoasă imagine a acestui concept. Să se imaginăm că ființele umane sunt niște oglinzi așezate în unghi de 45 de grade între cer și pământ. Noi am fost creați să reflectăm pe pământ grija lui Dumnezeu și stăpânirea Lui asupra pământului și să trimitem înapoi la Dumnezeu închinarea și recunoștința din partea întregii creații. Asta facem noi atunci când lucrăm.

Tu ai o chemare. Ai daruri. Ești preot. Nu e ceva legat numai de activitatea ta de voluntariat din biserică. Locul tău de muncă e un loc principal ““ poate primul loc în care chemarea ta prinde viață. Când începi să te vezi ca fiind “ordinat de Dumnezeu” să faci munca pe care o desfășori, vei putea zâmbi, vei păși cu înflăcărare și-ți vei desfășura activitatea cu demnitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.