21 Martie – Mielul de Paște (1)

0
48

– ” “¦Hristos, Pastele noastre, a fost jertfit.” 1 Corinteni 5.7 –

Ce noapte groaznică a fost aceea când a venit ultima din cele zece plăgi peste faraon și țara Egiptului! Cum te-ai fi simțit, dacă tu ai fi fost fiul întâi născut al unei familii și ai fi aflat în Egipt Cuvântul lui Dumnezeu: Pe la miezul nopții, voi trece prin Egipt; și toți întâi născuții din țara Egiptului vor muri? Nu ai fi fost îngrozit de moarte și nu ai fi în­trebat dacă există vreo posibilitate de salvare pentru tine?

Datorită harului lui Dumnezeu era o salvare pentru întâi născuții din Egipt, dacă părinții o vreau. Trebuia tăiat un miel fără cusur pentru întâiul născut. Deci ci­neva din casă trebuia să moară, fie mielul, fie întâiul născut. Casa trebuia să fie marcată în mod vizibil: cu sângele mielului trebuiau unși amândoi stâlpii și pragul de sus al ușii casei; “Eu voi vedea sângele și voi trece pe lângă voi.”

Cineva putea să gândească: “Nu pot înțelege acest lucru. Cum poate sângele unui miel să mă salveze de la moarte?” Dar chiar dacă el nu înțelegea ce înseamnă mielul de Paște și sângele lui, el era totuși salvat dacă, cu credință în Cuvântul lui Dumnezeu, tăia mielul și un­gea ușiorii casei și pragul de sus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.