21 IUNIE ““ DĂ CE Al MAI BUN

0
57

-“Orice faceți, să faceți din toată inima, ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni” (Coloseni 3:23)-

Una din cele mai mari capodopere ale lui Michelangelo este statuia lui David. A lucrat la ea cu așa mare pasiune încât uneori dormea îmbrăcat pentru a nu pierde timpul cu dezbrăcatul și cu îmbrăcatul. Analiza și măsura marmura în mod repetat ca să vadă ce poză poate utiliza. A făcut sute de schițe de poziții posibile și desene detaliate după modele. Și-a testat ideile iîn ceară la scară mică și numai când a fost mulțumit a luat dalta și ciocanul. A abordat pictarea Capelei Sixtine cu aceeași intensitate. A stat întins și în poziții inconfortabile pe plăci tari, respirând aerul sufocant chiar de sub cupolă și a suferit de inflamarea ochilor și de iritarea pielii din cauza prafului ce ipsos. În următorii patru ani el a transpirat și a sufert de istovire fizică; dar uite ce a creat!

Dr Martin Luther King a spus: “Dacă cineva este chemat să fie măturător de stradă, el trebuie să măture precum a pictat Michelangelo sau cum a compus Beethoven muzică sau cum a scris Shakespeare poezie. El trebuie să măture în așa fel încât cei din cer și de pe pământ să se oprească și să spună: “Aici a trăit un mare mărurător de străzi care și-au făcut datoria cum trebuie”.

Dacă nu ai pasiune pentru ceea ce faci, găsește un lucru care să te pasioneze! Nu te lupta numai să faci bani. Luptă-te să aduci o schimbare. Semnificația ar trebui să fie obiectivul tău, nu supraviețuirea. Pavel ne oferă cel mai mare motiv pentru a da ce e mai bun din noi: “Orice faceți, să faceți din toatâ inima, ca pentru Domnul, nu ca pentru oameni, ca unii care știți că veți primi de la Domnul răsplata moștenirii. Voi slujiți Domnului Hrisios” (v. 23-24).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.