21 Iulie

0
44

“Stefan era plin de har si de putere, si facea minuni si semne mari în norod. Unii din sinagoga, numita a Izbavitilor, a Cirinenilor, si a Alexandrinilor, împreuna cu niste Iudei din Cilicia si din Asia, au început o cearta de vorbe cu Stefan; dar nu puteau sa stea împotriva întelepciunii si Duhului cu care vorbea el.” Faptele Apostolilor 6: 8-10

Stefan, primul martir al erei crestine, ar putea fi considerat a fi un om obisnuit, asemenea mie si tie. Cu toate ca a trebuit sa faca fata încercarilor si împotrivirilor, cea mai mare dorinta a sa a fost sa traiasca o viata placuta lui Dumnezeu.

Este bine ca din cînd în cînd sa te opresti sa îti reamintesti ca de fapt acest lucru ar trebui sa fie si scopul vietii tale”“ o traire dupa placul lui Dumnezeu! Este atît de usor sa te lasi distras de afacerile tale si de presiunea zilnica si sa pierzi din vedere ceea ce are cu adevarat valoare. Cu toate acestea, noi ar trebui sa ne traim vietile pentru a putea avea partasie cu Domnul aici si întreagavesnicie.

Stefan a decis ca scopul sau în viata, sa fie slavirea lui Dumnezeu. El cunostea Cuvîntul lui Dumnezeu si îl traia în fiecare zi, de aceea a reusit sa reflecte dragostea si mila Domnului Isus Hristos în ochii celor din jurul sau.

Daca continuam sa ne traim viata cu dedicare înaintea Domnului, trebuie sa asteptam sa fim tari în credinta, plini de Duhul Sfînt, de har, de putere, de întelepciune si de gloria lui Dumnezeu! Aceasta este marturia vietii traita cu Domnul!

Acest lucru mi se pare a fi cel mai remarcabil în viata lui Stefan. Si cît de multe putem învata din modelul pe care el ni l-a lasat! Stefan nu a trait o viata lunga, însa a avut o viata plina. Avea un caracter sfînt, era curajos si era plin de Hristos. Ce om deosebit!

Stefan ne învata ce înseamna o viata plina. Acest standardîl putem atinge si noi doar daca vom avea ca prioritate a vietiisa-Ifim placuti Domnului în tot ceea ce facem!

TI-AI FIXAT CA PRIORITATE A VIETII SA TRAIESTI DUPA VOIA LUI DUMNEZEU ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.