21 IANUARIE SLĂBICIUNEA TA

0
42

-“El știe din ce suntem făcuți” (Psalmul 103:14) –

Orice slăbiciune cu care refuzi să te confrunți te va împinge spre lucrurile greșite și te va pregăti pentru înfrângere. Pentru a trăi victorios trebuie să recunoști că, în primul rând, slăbiciunea ta se poate declanșa oricând. Ceea ce lași să prindă rădăcină va crește în tine. Ce nu reușești să stăpânești acum, te va stăpâni mai târziu. Psalmistul s-a rugat: “Nu mă lepăda la vremea bătrâneței; când mi se duc puterile, nu mă părăsi!” (Psalmul 71:9).

În al doilea rând, Duhul lui Dumnezeu te va avertiza în mod repetat. Domnul Isus i-a spus lui Petru: “Satana v-a cerut să vă cearnă ca grâul. Dar Eu M-am rugat pentru tine, ca să nu se piardă credința ta; și după ce te vei întoarce la Dumnezeu, să întărești pe frații tăi” (Luca 22:31-32). Imaginează-ți-L pe Domnul rugându-se pentru tine. El o face! “Dacă cineva a păcătuit, avem la Tatăl un Mijlocitor pe Isus Hristos, Cel neprihănit” (1 loan 2:1).

El mijlocește pentru tine, te îmbracă în neprihănire și te conduce mai aproape de El. In al treilea rând, Dumnezeu va continua să te folosească chiar și în timp ce slăbiciunea ta crește în tine. El îți oferă oportunități după oportunități ca să cauți ajutorul Său. Domnul Isus a avertizat Ierusalimul: “De câte ori am vrut să strâng pe copiii tăi”¦ și n-ati vrut! lată că vi se lasă casa pustie” (Matei 23:37-38).

Când neglijezi harul lui Dumnezeu, ce-ti mai rămâne? Propriile consecințe! Poate întrebi: “Ce pot să fac?” întoarce-te la Dumnezeu. El nu este nici șocat de slăbiciunea ta și nici nedoritor să te ajute. Recunoaște-ti slăbiciunea. Declară-i război. Lasă Duhul lui Dumnezeu să-ți dea putere. Nu doar că te poate scăpa, dar El poate să transforme cea mai mare slăbiciune a ta în cea mai mare armă a ta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.