21 FEBRUARIE – PĂZESTE-TI INIMA

0
41

“Luați seama bine”¦ ca nu cumva să dea lăstari vreo rădăcină de amărăciune” (Evrei 12:15)
Expresia “luați seama” vine de la cuvântul grecesc episkopos, care înseamnă a supraveghea, a controla și a corecta (de aici vine cuvântul episcop). Așadar, tu ești supraveghetorul inimii tale. În fiecare zi, tu trebuie să monitorizezi, să direcționezi și să corectezi ceea ce se petrece în ea. Nu poți da vina pe o atitudine rea, pe resentiment sau pe neiertarea altora. Tu ești responsabil!

Când cineva te ofensează, depinde de tine dacă lași sau nu ca amărăciunea să prindă rădăcini. Nu poți controla ce fac alții dar Dumnezeu ne face răspunzători pentru partea noastră lăuntrică – partea pe care o poți controla. Tu ești cel care decide dacă iritarea se transformă în mânie, dacă mânia se transformă în resentiment și resentimentul în răzbunare. Pavel spune: “Luați seama bine “¦ ca nu curma să dea lăstari vreo rădăcină de amărăciune, să vă aducă tulburare, și mulți să fie întinați de ea” (Evrei 12:15).

Motivul pentru care buruienele invadează o grădină este că grădinarul nu le smulge suficient de repede. Când grădina este sufocată de buruieni, nu poți spune: “Nu știu cum s-a întâmplat!” Când “iei seama” vezi când ele apar. Singura modalitate prin care te poți feri de buruienele pe care vrășmașul vrea să le planteze în viața ta este să fii atent la starea inimii tale.

Când ești confruntat cu o situație dureroasă, ofensatoare, refuză să lași ca o atitudine greșită să prindă rădăcină și să producă roade rele. În schimb, roagă-L pe Dumnezeu să te ajute să înlocuiește acele gânduri distrugătoare cu milă și iertare față de cei ce te-au rănit. Biblia spune: “Păzește-ți inima mai mult decât orice, căci din ea ies izvoarele vieții” (Proverbe 4:23)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.