21 AUGUST OAMENI PLINI DE VIATĂ (1)

0
35

“Suntem încolțiți în toate chipurile” (2 Corinteni 4:8)

Când o lovitură la spate a paralizat-o pe Angela Madsen de la brâu în jos, ea a făgăduit că va face tot ce-i stă în putință pentru a-și reveni. Drept urmare, ea a început antrenamenele pentru a deveni prima femeie cu dizabilități care a traversat Atlanticul vâslind. Jurnalista Denise Foley scrie: “Madsen este ceea ce cercetătorii numesc “oameni elastici”; capabili să renască din orice ar veni peste ei. Ea este unul din oamenii care ne fac să ne întrebăm cum am reacționa dacă ne-ar fi testat curajul. Ne­am da la fund?” Pavel scrie: ” Suntem încolțiți în toate chipurile, dar nu la strâmtoare; în grea cumpănă, dar nu deznădăjduiți; prigoniți, dar nu părăsiți; trântiți jos, dar nu omorâți”. Oamenii plini de viață:

1) Dețin controlul. Doctorii Steven și Sybil Wolin scriu: “este ușor să dai vina pe ceilalți pen­tru problemele tale și apoi să aștepți ca ei să le remedieze. Dar în acest caz nu vei reuși să faci față împrejurărilor”¦ Când te vezi capabil să rezolvi probleme, viața se derulează foarte diferit. Identifi-că-ți punctele tari. Adu-ți aminte de acele momente în care ai triumfat față de necazuri, Concentrează-te asupra lucrurilor pe care le poți scimba, nu asupra celor pe care nu le poți schim­ba”.

2) Își găsesc anturajul potrivit: psalmistul a spus: “destul m-au asuprit din tinerețe, dar nu mau biruit” (Psalmul 129:2). Ned Hallowell a fost crescut de un tată cu două fețe, apoi de un tată vitreg abuziv, de o mamă alcoolică și având două dificultăți de învățare; o viață care te duce de obi­cei în închisoare sau într-o instituție de boli mintale. Astăzi, el a ajuns un psihiatru renumit, un tată cu o căsnicie fericită și un autor de succes. Acest lucru s-a datorat în mare măsură faptului că la școală s-a atașat de profesori cărora le-a păsat de el. Așa că în vremuri grele sprijină-te pe Dumnezeu, i-ați viața în mâini și găsește-ți anturajul potrivit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.