21 August-CUVÂNTUL DE SUS (7)

0
32

“Să nu mărturisești strâmb” (Exod 20:16)

Cea de-a noua poruncă spune: “Să nu mărturisești strâmb împotriva aproapelui tău!”. De ce mințim noi? Din nenumărate motive: pentru a scăpa de consecințele faptelor noastre; pentru a evita să ne plătim datoriile; pentru a crea o imagine falsă; pentru a-i convinge pe ceilalți că suntem ceea ce nu suntem. Dar nu merge; timpul și adevărul forțează înșelăciunea să iasă la iveală ““ literalmente!

În 1996, corpul fostului ambasador american în Elveția a fost îngropat în Cimitirul Național Arlington, locul de veci al eroilor de război. Pe piatra de granit scria: “S1C [Seaman First Class-Marinar de Primă Clasă] al Marinei Comerciale americane”. Dar potrivit reporterilor care au investigat cazul, Don Van Natta Jr. și Elaine Sciolino, într-un număr din “The New York Times”, angajații cimitirului au dat la o parte piatra funerară și au scos sicriul. Motivul? Omul a mințit.

Ani de zile el le-a spus oamenilor că a slujit patria pe nava Pazei de Coastă Horace Bushnell în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. A spus că nemții au bombardat vasul și el a fost aruncat peste bord, susținând că s-a rănit la cap. Dar dosarul demonstra că în vremea în care el a spus că era angajat al Marinei Comerciale, era de fapt student la Wilbur Wright College din Chicago.

Paza de Coastă nu avea nici un document care să ateste faptul că a servit în Marina Comercială sau că a câștigat gradul de Marinar de Primă Clasă. Minciuna nu a fost descoperită de către Departamentul de Stat când a investigat trecutul lui și a fost făcut ambasador.

Prin urmare, rămășițele lui au fost îngropate în Cimitirul Arlington și pe piatra funerară a fost gravată o minciună. Dar adevărul a ieșit la iveală, așa cum se întâmplă mereu iar posteritatea cunoaște acum realitatea.

Gândește-te la acest lucru când ești tentat să născocești o istorisire neadevărată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.