21 Aprilie – Mici bureți

0
35

– “Să învățați pe copiii voștri în ele”¦ când te vei culca și când te vei scula.” Deuteronom 11.19 –

Cei mai mulți bureți, pe care îi utilizăm în gospodărie, sunt de origine sintetică, iar mulți oameni sunt foarte uimiți când află că bureții originali sunt de fapt animale marine. Dar fie că sunt sintetici, fie că s-au dezvoltat, bureții pot absorbi și păstra lichidul prin miile lor de pori deschiși. Există însă lichide corosive, care dăunează acestor bureți și care îi pot distruge complet.

Copiii sunt ca bureții. Ei absorb modelul de comportament și ideile cu care vin în contact. De aceea trebuie să fim foarte atenți cărei influențe îi supunem și ce umple gândurile lor. Ce absorb copiii noștri în casele noastre? Ce literatură citesc ei? Dacă ascultă discuțiile noastre, ce fel de cuvinte frumoase sau urâte aud ei și ce fel de comportament văd ei la noi? Suntem un exemplu pentru ceea ce înseamnă a-L iubi pe Domnul Isus și a fi un ajutor pentru alții? Există un climat duhovnicesc bun în casa noastră? Facem totul pentru a umple inimile copiilor cu gândurile lui Dumnezeu?

Când copiii vor fi mari, vor reflecta ceea ce au învățat și experimentat în anii în care au fost capabili să învețe. De aceea să fim atenți, ca acești mici “bureți” să absoarbă în casele noastre numai ceea ce este de folos, bun și spre zidire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.