21 Aprilie

0
51

” ferice de omul care nu se duce la sfatul celor rai, nu se opreste pe calea celor pacatosi, si nu se aseaza pe scaunul celor batjocoritori! Ci îsi gaseste placerea în Legea Domnului, si zi si noapte cugeta la legeaLui! ” Psalmul 1:1-2

În cartea: “Cum sa cresti spiritual”, Stanley Jones, a povestit o întâmplare fictiva despre un om care si-a dorit sa traiasca în asa fel încât tot ceea ce-si dorea sa devina realitate.

Într-o zi , acesta si-a pus mâinile în buzunar si facând câtiva pasi înapoi si-a dorit o vila somptuoasa. Fara sa astepte prea mult, în fata lui a aparut o vila impunatoare, având trei etaje cu cel mai stralucit confort si cu multi servitori pregatiti sa-i slujeasca.

Pentru o asa vila; îsi zicea omul, trebuie si câteva masini de lux. De aceea si-a închis ochii si si-a imaginat multe masini de lux. În numai câteva clipe, în parcarea din fata vilei au aparut toate aceste masini având motoarele pornite si soferii pregatiti sa-l duca oriunde si-ar fi dorit.

S-a urcat în una dintre acestea si a ratacit multe ore, pe fiecare strada, ocolind tot orasul. Când a ajuns acasa, omul si-a zis: “dupa o asa plimbare se cade sa fie si-o masa foarte buna”.

De aceea si-a imaginat o masa cu toate bunatatile, pregatite numai pentru el. Fara sa mai astepte a mâncat pe saturate, crezând ca acum este cu adevarat fericit. Avea vila, masini si mâncare din belsug.

Pentru ca dupa masa, nu avea pe nimeni cu care sa vorbeasca, si-a dat seama ca fericirea pe care si-a dorit-o având doar lucruri materiale, este departe de-a fi atinsa. Pentru ca s-a plictisit foarte repede de tot ceea ce avea, a cerut unui vecin sa-l ajute sa scape din aceasta lume a visurilor.

Daca nu mai pot realiza ceva muncind cu mâinile mele, îsi zicea omul, mai degraba mor si ma duc în iad!

Ascultându-l cu mare atentie, vecinul i-a raspuns: ” unde crezi ca ai fost pâna acum”?

Pentru ca într-o lume materiala, a trai numai pentru tine, este un iad, adevarata fericire o pot avea doar cei ce stiu sa pastreze o buna legatura cu Dumnezeu si cu semenii, traind pentru altii.

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; ajuta-ma sa gasesc adevarata fericire în partasia cu Tine si în slujirea altora. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.