20 SEPTEMBRIE CUM SĂ TE PREGĂTEȘTI (1)

0
42

-“Boaz a luat pe Rut, care ia fost nevasta, și el a intrat la ea” (Rut 4:13)-

Uită-te la instrucțiunile pe care i le-a dat Naomi lui Rut pentru a-l aborda pe Boaz, viitorul ei soț și vei înțelege că există un anumit protocol în umblarea cu Dumnezeu. Odată ce-l înțelegi, lucrurile pe care le-ai așteptat încep sâ se întâmple. Așadar:

1) Asigură-te că este voia lui Dumnezeu pentru tine. Rut nu căuta un om oarecare, ea se gândea la cineva anume. Și fiindcă Naomi și-a făcut temele, ea a putut să-i spună lui Rut unde să-l găsească: “lată, el are să vânture la noapte orzul în arie” (Rut 3:2). Cercetează ceea ce-ți dorești de la Dumnezeu înainte de a cere ceva în rugăciune. Asigură-te că e ceea ce dorește și El! Dacă nu scrie numele tău pe lucrul acela, nu alerga după el. Nu merge după ceva pentru că arată bine în viața altcuiva. Dumnezeu are un plan pentru tine ““ un plan unic și specific. Caută-L pe El și El ți-l va descoperi.

2) Rezolvă-ți trecutul. Naomi i-a spus lui Rut: “Spală-te” (Rut 3:3). Pentru că a căpătat trecere înaintea lui Boaz, Rut nu se putea apropia de el arătând și mirosind a Moab, locul lovit de foamete de unde venise. Ea trebuia să-și rezolve trecutul ca el să nu-i saboteze viitorul. Dumnezeu îți va deschide ușa, dar până nu ți-ai rezolvat vechile probleme nu vei putea intra pe ea. Nu poți primi ce ți-a pregătit El acum, dacă încă ești contaminat de situația prin care ai trecut atunci. Fie că îți trebuie șase luni sau șase ani, fă-ți ordine în bagajul emoțional. Dumnezeu spune: “Nu vâ mai gândiți la ce a fost mai înainte, și nu vă mai uitați la cele vechi!” (Isaia 43:18-19).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.