“Sa ma cantareasca Dumenezu in cumpana celor fara prihana si-mi va vedea neprihanirea!” iov 31:6

integritatea. Nu este un cuvant pe care il auzi prea des in vremurile acestea. Bill Hybels spune: “Oamenii care nu folosesc niciodata acest cuvant… se uita la promiscuitate … avort… boli cu transmitere sexuala si deplang absenta lui. Ii vad pe functionari cum primesc mita, pe afa­ceristi cerand mita … pe investitori…, si se plang ca nu mai exista integritate.

Citesc despre sotii batute, despre soti someri si copii abuzati si se intreaba ce s-a intamplat cu dragostea.” Diferit de reputatia pe care o ai si care este felul in care te vad altii, integritatea reprezinta ceea ce esti atunci cand nimeni nu te priveste. Asculta: “Neprihanirea oamenilor cinsitti ii carmuieste fara teama …” (Proverbe 11:3).

Cum adica? Reconstruirea propriei tale integritati inseamna constien­tizarea ca “de multe ori gandurile mele nu sunt potrivite pentru a fi publicate” sau ca “Am ranit acea persoana, trebuie sa ma intorc si sa indrept lucrurile” sau ca “Nu mi-am platit impozitele, trebuie sa le platesc”.

(Se estimeaza ca 50% dintre crestinii evanghelici fenteaza la plata impozitelor.) Dupa ce s-a intalnit cu Domnul Isus, Zacheu a spus: “lata Doamne … daca am napastuit pe cineva cu ceva ii dau inapoi impatrit” (Luca 19:8).

Integritatea nu inceteaza cand apare regretul, nu cauta sa micsoreze consecintele dureroase si nu incearca sa dauneze con­trolului. Ea cere pocainta sincera, redresarea atunci cand este posibil si trairea unei vieti respon­sabile care sa iti dea garantia ca in viitor lucrurile vor sta altfel. iov a spus: “N-a cunoscut Dumnezeu caile mele?

…Daca am umblat cu minciuna, de mi-a alergat piciorul dupa inselaciune, sa ma cantareasca Dumenezu in cumpana celor fara prihana si-mi va vedea neprihanirea!”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.