20 Martie

0
36

“Și poruncile acestea, pe care ți le dau astăzi, să le ai în inima ta. Să le întipărești în mintea copiilor tăi, și să vorbești de ele când vei fi acasă, când vei pleca în călătorie, când te vei culca și când te vei scula. ” Deut.6:6-7

Cu toate că în ultima săptămână am urmărit împreună cum arată un om al lui Dumnezeu, astăzi aș dori să împărtășesc cu voi un cuvânt care să ne descopere cum arată un tată evlavios.

După cum bine știți, cea mai mare problemă a societății noastre nu este sărăcia, criminalitatea, drogurile, abuzurile sau șomajul. Cea mai mare problemă a societății noastre se caracterizează prin familii în care tații nu-și mai îndeplinesc responsabilitățile spirituale.

Mulți părinți, deși sunt prezenți fizic în mijlocul copiilor lor, sunt de fapt absenți din punct de vedere spiritual.

Pentru a înțelege care sunt cele patru responsabilități majore ale unui tată creștin, în această zi voi folosi un acrostih al cuvântului “DADS” (tați), întocmit de James Merriot:

D– vine de la “direction” (direcție) ““ și înseamnă a asigura călăuzire sau a da sfaturi
bune
A– vine de la “availability”(a fi disponibil) ““ și înseamnă a fi acolo unde este nevoie de
Tine
D– vine de la “discipline” (disciplina) ““ și înseamnă a aplica o disciplină corectă și
fermă
S – vine de la “spirituality” (spiritualitate) – și înseamnă a fi un om spiritual.

Dacă vei schimba a doua literă din acest cuvânt cu “U”, care vine de la “unavailable” (indisponibil) stare în care se găsesc cei mai mulți tați astăzi, vei avea cuvântul “DUDS”, care înseamnă: neisprăvit sau bun de nimic!

Taților, copiii noștri nu au nevoie de înlocuitori!Ei doresc ca tatăl lor să fie campion al credinței, și care, stând cu tărie și fermitate, ca un părinte curajos, să-i ajute să câștige biruința în lupta împotriva secularismului care îi atacă din toate părțile.

Rugăciunea mea este ca orice tată care va citi aceste rânduri să ia o hotărâre fermă de a deveni o autoritate spirituală în familia lui, începând chiar de astăzi.

DUMNEZEU I-A CHEMAT PE TAțI SĂ FIE LIDERII SPIRITUALI AI FAMILIILOR LOR!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.