20 Martie

1
48


” Isus i-a raspuns:”Sa iubesti pe Domnul Dumnezeul tau, cu toata inima ta, cu tot sufletul tau, si cu tot cugetul tau.” Aceasta este cea dintâi, si cea mai mare porunca. Iar a doua, asemenea ei, este:”sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine însuti.” Mat.22:37-39

Nu-i asa ca de multe ori nu L-ai pus pe Hristos pe primul loc al vietii tale, si nici nu L-ai iubit cu toata inima ta?  Oridecâteori împlinim aceastaprima porunca, vom vedea ca în viata noastra se întâmpla lucruri mari, deoarece atunci când Hristos este în centru, toate celelalte lucruri capata semnificatie.

Daca n-ai împlinit prima porunca; ce poti spune despre cea de-a doua? Îti iubesti vecinii asa cum te iubesti pe tine însuti?

Cu siguranta ca unii dintre voi îmi veti spune ca trebuie mai întâi sa ne iubim pe noi însine mai mult decât o facem în prezent. La cealalta extrema sunt însa cei care se iubesc pe ei însisimult mai mult decât trebuie! Indiferent însa unde te afli între aceste doua extreme, întrebarea mea este:” îti iubesti vecinii în aceliasi masura cu care te iubesti pe tine însuti ?”

Daca suntem sinceri cu noi însine, trebuie sa recunoastem canu împlinim nici aceasta porunca. Daca i-am fi iubit pe vecinii nostri asa cum ne iubim pe noi însine, atunci ar fi trebuit ca acestia sa fie cu totii în biserica. Nu-i asa?

Daca astepti ca vecinii tai sa-L cunoasca pe Hristos, înainte de a-i chema la biserica, începe a-i iubi macar cu masura dragostei cu care te iubesti pe tine însuti, si vei vedea ca Dumnezeu nu va ramâne nepasator.

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; ajuta-ma sa împlinesc aceste porunci ale Fiului Tau, pentru ca iubindu-Te pe Tine si iubindu-mi vecinii sa pot vedea minunile dragostei Tale. Amin

1 COMENTARIU

  1. exista zicala:,,prietenii ti poti alege ,dar vecinii nu,,.nu intotdeauna vecinul este si aproapele,stim din pilda samariteanului,dar noi putem fi ,,aproapele,, pentru multi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.