20 Iunie ÎTI POTI DEPĂȘI TRECUTUL

0
41

“Iți vei aduce aminte de ele ca de niște ape care
s-au scurs”
(Iov 11:16)

Tamar a experimentat pierderea a doi soți și trauma unui abuz sexual. Dar viitorul ei a fost mai măreț decât trecutul, pentru că ea a dat naștere unui copil care a devenit strămoșul Domnului Isus. Ce onoare! Tu cel rănit, poți ieși la liman din această experiență dureroasă și poți cânta cântarea celui biruitor. Prin harul lui Dumnezeu poți învăța să trăiești în prezent și să lași în urmă trecutul. Cum? Petrecând timp în prezența lui Dumnezeu și lăsând ca dragostea Lui să atingă zonele dureroase din lăuntrul tău.
Dă-i toate secretele tale lui Dumnezeu ““ și iasă-le acolo. El poate scoate nefericirea din memoria ta așa cum scoți veninul din înțepătura unei insecte; apoi va începe vindecarea. Iov, care și-a pierdut sănătatea, averea și familia, a trăit ca să vadă împlinindu-se aceste cuvinte: “îți vei uita suferințele, și-ți vei aduce aminte de ele ca de niște ape care s-au scurs”. Mergi înainte, stai în șuvoiul harului lui Dumnezeu și elibereaz-o. Las-o pe toată să plece. Era noapte, dar acum e zi! Lasă-L pe Dumnezeu să te țină în brațe în siguranță. Acolo poți lăsa ca trecutul tău să cadă ca o haină. Poate nu-l vei uita, dar nu va mai trebui să-l porți: “Te vei culca și nimeni nu te va tulbura” (v. 19).
Gata cu învârtitul prin cameră, gata cu coșmarurile, gata cu teama pentru ziua de mâine. Rușinea a fost spălată și harul și-a luat locul pe tron. Ridică-te în numele lui Hristos și exercită-ți autoritatea peste toate amintirile care te țin legat de trecut. Lasă-L pe Dumnezeu să-ti vindece rănile, să rupă lanțurile și să te elibereze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.