20 Iunie

0
35

” Sa nu credeti ca am venit sa stric Legea, sau Proorocii; am venit nu sa stric, ci sa împlinesc.” Matei 5:17

Apostolul Pavel a încercat în prima parte a vietii sale, sa îsi câstige mântuirea, împlinind faptele Legii. Însa într-o zi, a ajuns sa înteleagaca a trai dupa stangardul spiritual cerut de Lege, nu-i deajuns. Si nici nu poate fi mântuit în acest fel, pentru ca nimeni nu-si poate câstiga mântuirea prin fapte bune.

Robert Ingresol, a fost un mare agnostic, caruia îi placea foarte mult sa discute cu slujitorii crestini, pentru a le contrazice credinta.

Într-o zi, el a ajuns sa aiba o conversatie publica cu Charles Honore Talmage, un mare predicator al vremii,  din statul Connecticut, care interzicea anumite activitati în ziua de duminica.

În timpul conversatiei, Ingresol l-a întrebat pe Talmage: “ai prefera sa locuiest într-o comunitate unde sa nu se fumeze si sa nu se bea nimic?  Cu siguranta; i-a raspuns Talmage. In acea societate ar fi un adevarat rai social!

Dar ce-ai zice sa traiesti într-o societate în care toti oamenii ar merge la biserica în ziua de duminica si nu ar mai lucra nimeni, respectând legea care tocmai a fost data?

Da domnule; i-a raspuns Talmage. Acea comunitate în care nimeni nu fumeaza si nici nu bea, si toti oamenii merg duminica la biserica, ar fi un adevarat paradis!

Dupa ce i-a ascultat cu mare atentie aprecierile, pregatit sa adreseze provocarea finala, Ingresol a întrebat: crezi ca împlinid legea care a fost data, oamenii din statul Connecticut ar deveni cu totii crestini , mai buni decât mine?

În acele momente, Talmage, i-a dat un raspuns neasteptat: “Mergeti la puscarie domnule; si urmariti-i pe cei care se elibereaza. Tot timpul cât au fost în detentie, acestia au respectat legea pâna în cele mai mici detalii. I-a facut în acest fel, închisoarea mai buni ? Pazirea legii le-a schimbat cumva statutul si le-a conferit merite? Acestia s-au eliberat pastrând cazierul, fara a avea vreun merit în fata societatii.

A fi corect fata de lege, nu înseamna ca am dobândit vreun merit; ci am facut doar ceea ce eram datori!

În acea zi, Ingresol a învatat un mare adevar:” a trai împlinind legea nu-ti confera nici un merit, ci ai facut doar ceea ce erai dator, achitându-te de o datorie care ti s-a cerut.”

Acest adevar a ajuns sa-l descopere si apostolul Pavel, moment în care a înteles ca mântuirea este darul lui Dumnezeu si se capata prin credinta, nu prin faptele Legii.

Rugaciune: Doamne Dumnezeule; ajuta-ma sa primesc darul mântuirii Tale si sa traiesc prin credinta. Amin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.